Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. április 3., szombat

Húsvét 1. rész

Igaz, hogy még csak szombat van, de nálunk már több helyen is járt a Nyuszi.
Először Éva mamáéknál, ahol Beni egy szuper csúszdát kapott. Mikor meglátta felkiáltott: „Csúszda, kaptam nyuszitól”. Ezt azért tudja, mert múltkor csak úgy tudtuk kicsalogatni a bababoltból, hogy megígértük neki, hogy ha nagyon jó kisfiú lesz, akkor kaphat egy saját csúszdát.
Ma mire hazaértünk a vásárlásból, a Nyuszi telerakta a kertet tojásokkal. Beni lelkesen összegyűjtötte egy kosárkába, és miután mindet megtalálta, egy kis betonkeverő is ott termett a teraszon. Egyből tudta, hogy ebbe majd homokot fogunk rakni, de egyelőre csak a tojásokat pakolta ki-be.


Tojásgyűjtés from Csontos Benedek on Vimeo.


Betonkeverő from Csontos Benedek on Vimeo.

A homokra se kell már sokat várni, mert már megkapta a homokozót is, csak a Nyuszi elfelejtette lecsiszolni és lelakkozni, így ez a feladat még Apára vár.

Amikor a barkácsáruház kertjében voltunk, volt ott két kis felborult cserepes tuja. Beni odament, felállította és a helyére rakta őket. Nagyon rendszerető kisfiú, és precíz is. Egész magas tornyot tud már építeni a fa építőkockából. Van, hogy a toronyhoz létrát (Ikea-s hosszú cipőkanál) is támaszt, én már várom, hogy mikor dől össze, de Beni annyira óvatosan támasztja neki, hogy mindig egyben marad.

Beni már azt is tudja, hogy a nyuszi répát eszik, így most már ő is hajlandó elfogadni, sőt kifejezetten kéri ha mi azt esszük. Most már a többi étel is egyre jobban érdekli, és elkezdett egyedül kanállal enni. Múltkor fél óráig könyörgött hogy hagy egyen erőspaprikát. Hiába mondtuk neki, hogy az nem finom, addig erősködött, amíg megkínáltuk vele. Na ekkor már nem kellett neki, csak addig volt érdekes, amíg tiltottuk tőle. A kávéval nem jött be ez a trükkünk, arra vigyorogva mondta, hogy finom.

Tegnap Zozó volt nálunk. Beni nagyon szereti, végig rajta csüng, mindent neki mutat meg, mintha én itthon se lennék. Csak akkor szólt hozzám, mikor megéhezett, akkor bezzeg jól jött, hogy valaki lapátolta a szájába a szilvásgombócot. Ma reggel az volt az első mondata, hogy „Hova tűnt a Zozi?”. Utána mondtuk neki, hogy menjünk le, de nem ölben, hanem nagyfiúsan gyalog. A reakció: „Neeem, Beni fáradt egyedül lemenni lépcsőn”. Azt már tudja, hogy Anyával nem cipeltetheti magát, mondogatja is mikor fáradtan megyünk fel, hogy „Nem szabad anyával mászni lépcsőn, apával”. 

Ebéd után már tudja, hogy alvás jön és nagyon szívesen fekszik az ágyába. Mindig elmondja, hogy „Beni fáradt, megy fel, alszik vonatos dudóval, takaróval”. Hetek óta csak a vonatos cumi kell neki. Múltkor éjjel sírt, közben elhagyta a cumiját, így kapott egy másikat. Reggel mikor felkelt és bementem hozzá, vidáman magyarázott cumival a szájában. Mikor megmutattam neki, hogy nálam van a vonatos, teljesen lefagyott és azonnal kivette a szájából a másikat. Felháborodva kiabálta, hogy „Nem jó a macis dudó”. Látni kellett volna azt az arcot, mikor leesett neki, hogy ha az nálam van, akkor mi van az ő szájában.

Végezetül itt van pár video, ahogy a Tücsök klubban jár-kel a gyerekek között, illetve ahogy Julcsival játszanak.


Tücsök klub 1. from Csontos Benedek on Vimeo.


Tücsök klub 2. from Csontos Benedek on Vimeo.


Julcsival játszunk from Csontos Benedek on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése