Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. április 6., kedd

Húsvét 2. rész

Vasárnap Szóládon voltunk a dédinél. Azt tudtam, hogy lent nem fog aludni Beni, csak hazafele az autóban, ezért reménykedtem, hogy későn kel aznap reggel. Hát nem így lett, fél 7-kor ébredt, de egy kicsit sem volt fáradt lent, 3-kor indultunk haza, az autóutat végigaludta. Négyen voltak lent gyerekek, úgyhogy nagyon jól szórakoztak, bár Panna és Beni sokszor csak nézték a két nagyobbat. Itt is sok ajándékot kaptak, de Beninek legjobban Janka rollere és Levi nagy biciklije tetszett. Nameg Hógolyó, Levi kis fehér törpenyuszija. Itt mondta el először a locsolóverset. "Egy tök, ÖNTÖK!!! Szabad locsolni?"
Hétfőn először engem locsolt meg  Beni, először locsolókannával, majd kölnivel. Reggeli után Márti mamit locsoltuk meg, majd átmentünk Matild dédimamához és Apa unokatesójához. Itt mindenhol szépen elmondta a locsolóverset, de Apa keresztanyjánál már betelt a pohár, és nem volt hajlandó szavalni. Az ajándékot persze elfogadta.
Ezt követően Margit dédimamáéknál ebédeltünk, ahol már szintén nem volt hajlandó locsolkodni, úgyhogy a dédimama és Éva mama idén kimaradtak. Jövőre velük kezdjük. Beni sehol nem evett sonkát és tojást, de a sültkolbász az nagyon ízlett neki. 
Délután Márti mamiékhoz mentünk, ahol Dér dédi várta Benit. Elmesélte neki, hogy majd elviszi a Galyatetői nyaralóba és hogy ott miket fognak látni. Beni utána egész este azt mesélte, hogy látni fog mókust, madarat, hógolyót és bringát.

Beni egy kicsit megfázott, sokat folyik az orra, és néha köhécsel. Tegnap délután szegény fél óra alvás után felköhögte saját magát. Mi is épp aludni próbáltunk, úgyhogy gondoltam megpróbálom magunk közé venni, hogy még pihenhessen egy kicsit. Gondoltam, hogy ez úgysem fog sikerülni, mivel Beni csak a kiságyban tud aludni,  egyedül a szobájában, utoljára 2 hónapos korában aludt köztünk. Meglepő módon tetszett neki az ötlet és hajlandó volt befeküdni közénk. 1,5 órán át néma csöndben és mozdulatlanul feküdt ott, de nem aludt. Én akármikor meglestem, mindig nézett a nagy gomb szemeivel. Néha majdnem leragadt neki, de mégsem tudott elaludni, biztos jól esett neki a pihenés és meg volt lepődve, hogy ott "alszunk" mellette. Mikor úgy döntött, hogy felébred, egyből vitte a takaróját a szobájába az ágyába, tudta, hogy igazából az az ő helye.

Este egy másik dologgal is meglepett minket. Mondta, hogy rá szeretne ülni a bilire, amihez egyébként egy hónapja hozzá se nyúlt, de előtte is csak kérésre ült rá. Végül nem termelt bele semmit, de a szándék és a próbálkozás megvolt.

A hétvége legnagyobb változása, hogy elkezdtünk leszokni a cumiról. 
Beni 2 napos korától cumizott, de már nagyon rég óta csak alváshoz kellett neki, de akkor tényleg nagyon ragaszkodott hozzá. El sem tudtuk képzelni hogy hogy fogjuk tőle majd elvenni. Már sokszor beszéltünk róla, hogy milyen nehéz lesz, mennyit fog sírni miatta. 
Vasárnap este, már épp raktuk be az ágyba, kérte a hálózsákját, a takaróját, majd hajolt az ágy felé. Megkérdeztük, hogy nem hiányzik -e valamije. Mondta, hogy nem. Kérdeztük, hogy biztos nem? Biztos nem. Egymásra néztünk és leraktuk cumi nélkül. Utána fent vártunk, hogy mikor szól, hogy dudó, de mivel pár percig nem szólt, lementünk. Gond nélkül elaludt és meg se szólalt reggelig. 
Reggel az első kérdése az volt hogy hol van a dudó? Ekkor elmeséltük neki, hogy Hógolyó a kisnyuszi nagyon sírt, hogy ő még kicsi és nincs cumija, bezzeg Beninek a nagyfiúnak van, úgyhogy végül odaadtuk neki. Ez nem nagyon tetszett neki és mondogatta, hogy az Benié. 
Következett a délutáni alvás, ahol szokás szerint kérte a cumit. Ismét mondtuk neki, hogy elvitte a nyuszi. 1-2 percet pityergett, de amint beraktuk az ágyba abbahagyta, és elaludt. 
Este már nem is kérte, és ma reggel se jutott eszébe. Remélem már nem is fog neki hiányozni és hogy tényleg ennyi volt a cumizós időszak.

Barnusról már rég írtam, bár igazán nem tudunk róla semmit, csak hogy jól van, nagyokat rúgdos és már most hasonlít valamiben a bátyjára. Ő is szinte minden nap csuklik a pocakomban.

Húsvéti fotóalbum:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése