Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. március 29., hétfő

Buli

Hétvégén két buliban is voltunk.

Szombaton a babás társasággal ünnepeltük a márciusi babák 2. születésnapját. Nem túlzok ha azt mondom, hogy volt kb. 15 Benikorú gyerkőc + szülők + pár újszülött baba. Szóval jó sokan voltunk, sok-sok finomsággal és annál több játékkal. Beni nagyon jól érezte magát, szinte hozzánk se szólt, remekül elvolt a többi gyerekkel és a játékokkal. Öröm nézni hogy ilyen jól érzi magát gyerektársaságban. 
Eddig is tudtuk, hogy elég magas, de most hogy együtt volt a kortársaival, feltűnően látszott a különbség, még a pár hónappal idősebbeknél is minimum fél fejjel magasabb volt.

Vasárnap Julcsiéknál voltunk vendégségben a baráti társasággal. Itt se kellett vele semmit foglalkozni, nagyon közvetlen, mindenkivel eljátszik. Julcsi ugyan majdnem egy évvel idősebb mint Beni, de mostanra teljesen összenőttek, és már nem csak egymás mellett játszanak, hanem egymással is. Közösen pakolták a duplokat egyik dobozból a másikba, majd közös erővel botították ki. Egy idő után Beni a fejére rakta a dobozt, Julcsi kopogott neki és együtt kacarásztak. A buli végére a szobabicikli lett a kedvenc játékuk. Beni folyamatosan ráált az egyik pedálra, Julcsi meg próbálta tekerni a másikat. Egyszer jól le is esett Beni, de meg se nyikkant, mászott is vissza. Csak én ijedtem meg. Közben a 7 hónapos Bazsi is kúszott-mászott, és néha megpróbálta megrágcsálni Beni mamuszának a talpát.

Az óraátállítás egyelőre jól jött, így a fél 7-7 órás kelésekből tegnap 8 órás lett, ma pedig 3/4 9-kor ébredt, pedig tegnap ete fél 9 előtt már aludt. Nagyon rég nem volt ilyen, hogy 12 órát aludt éjszaka, mostanában csak 10-11-et szokott. Fél 10 körül fejezte be a reggelijét, majd ebéd előtt megevett egy pohár gyümölcsturmixot, és ezek után még rendesen meg is ebédelt. Nagyon örültem neki, mert arra számítottam, hogy nem lesz éhes. Úgy tűnik a jó idővel megjött az étvágya is. Délelőtt nagyot sétáltak a dédivel amíg én ügyintéztem, biztos ez is lefárasztotta. Amikor múlt héten sétáltak, szüleim még síelni voltak. Beni nézte a hegyet és azt mondta: "Menjünk a hegyre papához"

Sokan kérdezik mostanában, hogy mit tud Beni a kisteróról. Ha megkérdezzük, hogy mi van a pocakomban, mondja hogy tesó, bár mostanában már inkább a nevén szólítja. Előfordul olyan is, hogy csak úgy odajön és megpuszilja vagy megsimogatja, vagy csak megmutatja, hogy ott van Barnus. Tegnap az autóban ültünk, szó nem volt a tesóról és azt mondta: "Anya benne van Barnus". Szóval úgy tűnik tudja, hogy mi a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy nagyon meg fog lepődni, mikor majd hazahozzuk.

A legújabb szavajárása a szuper. Eddig ha igent akart mondani, mindig azt mondta, hogy jójó, most meg azt hogy "igen, szuper". Nagyon aranyosan mondja, igazán nagyfiúsan.

Néha önálló szavakat kreál. Pl. "Jönnek sofőrök, bácsik, csinálják össze fűnyírót": Megjavítják a fűnyírót. "Kettőtizen: "Tizenkettő. "Bocsánöm": Bocsánat és köszönöm keveréke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése