Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. május 22., szombat

Barnus 31 hetes

Tegnap voltunk ultrahangon, ahol ismét rájöttünk, hogy nem lehet 100 %-osan megbízni a mért eredményekben. 2 hete 1550 g-ra mérték a babát, és azt mondták, hogy 2 héttel nagyobb a koránál. Tegnap 1495 g-os lett, és szinte napra pontosan megfelel a korának.
Barnus sajnos a lehető legrosszabb pozícióban helyezkedik el, harántfekvésben van, tehát teljesen keresztben nyomorog szegénykém. Nem vagyok valami széles testalkatú, úgyhogy nem sok helye lehet neki. Én először nem gondoltam, hogy ez baj lehet, de az orvos nem nagyon örült a hírnek. Elmondta, hogy ez azért rossz, mert így alul egy nagy adag üres magzatvíz van, ami így könnyebben elfolyhat idő előtt, mint egy normál fekvésű babánál. Ha elfolyik, akkor nem lesz ott a baba feje, ami elzárná az utat, így a nagy mennyiségű magzatvíz kizúdulásával előreesik a köldökzsinór a szülőcsatorna bejáratához, és a baba feje elszorítja, így megszűnik benne a keringés. Ilyenkor S.O.S. mentőt kell hívni és irány a kórház.
Ha ez a 36. hét előtt történik, akkor nem is a Szent Imrébe kell mennem, mert ott nincs koraszülött osztály, hanem vagy a II-es Női Klinikára vagy a János kórházba.  Ha a 36. héten is még keresztbe fekszik, akkor be kell feküdnöm a kórházba, és ott töltöm az utolsó hónapot. Ennek még a gondolatától is rosszul vagyok, de inkább befekszem, csak addig nehogy megszülessen, még nagyon picike. Most folyamatosan szuggerálom, hogy forduljon be rendesen, mert neki is biztos kényelmesebb lenne.
Beninél soha semmi gond nem volt, mindig nyugodtan jöttünk el a vizsgálatokról. Most meg állandóan valami új problémával találjuk szembe magunkat. Szerintem én már csak akkor leszek nyugodt ha kint lesz épen, egészségesen.

Beni új ágya a faliszőnyeggel együtt:

2 megjegyzés:

  1. Ne aggódj, van még idő, hogy Barnus forgolódjon egy picit.
    Mi is így voltunk, akárhányszor jöttünk el az orvostól, mindig valami újabb aggódni való volt Ádámmal való pocakosság idején. De a végén minden rendben ment. Érezni fogod biztosan, egyszercsak a nagy helyezkedést, és Barni már "jó helyzetben" fogja várni a "nagy út" kezdetét! :-)
    Drukkolok nagyon!

    Nagyon-nagyon szép a faliszőnyeg, álmodni sem lehetne szebbet egy kisfiúnak! :-)
    Saját készítésű?
    Beniről szuper ez a kép! :-))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bíztatást, remélem tényleg megfordul, úgy neki is kényelmesebb lenne.

    A faliszőnyeget vatera-n vettük, illetve készítettük. Mi határoztuk meg a méretet, hogy milyen járművek legyenek rajta milyen színben, milyenek legyenek a háttérszínek, stb... Így egyedi lett, és nagyon tetszik az én járműmániás kisfiamnak.

    VálaszTörlés