Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. július 27., péntek

Ádi 4 hónapos

Hogy pontosak legyünk, Ádám 4 hónap alatt meg 3 és félszerezte a születési súlyát, 4600 g.

Lehetséges, hogy ez a hatalmas növekedés is közre játszik a rossz evésében, a kis belei nem tudják tartani az iramot a növekedésével. 
Az új tápszer teljes kudarcot vallott, mondta az orvos hogy rossz ízű, hát tényleg az, teljes elutasítás. 
Evés terén semmi változás, továbbra is kínlódunk. A legújabb trükk, hogyha már nem eszik, befektetjük az ágyba, kap cumit, amit egyből elfogad, kis idő után elvesszük tőle, majd egyből be a cumisüveg, amiből  kortyol jópárat, majd mikor látjuk hogy már köpné ki, gyorsan be a cumi, és így tovább.

A laboreredménye nagyon jó lett, tökéletes a vérképe, már nem vérszegény, hihetetlen hogy ilyen gyorsan kinőtte. Így elhagyhatjuk a folsavat és a vasat és reménykedünk hogy a vas is közre játszott a hasfájásban és hogy javul majd a helyzet.

Mivel BPD-s (krónikus tüdőbetegség), elvittük a Törökbálinti tüdőgyógyintézetbe hogy nézzen már rá valaki. A kórházban ráírták a zárójelentésre hogy ez a baja, de azt egy szóval nem mondták hogy mi a teendő vele. A doktornő megvizsgálta és azt mondta nem tűnik BPD-snek, de azért látszik hogy kicsit szaporábban és szörcsögve veszi a levegőt, úgyhogy meg is röntgenezték. Szerencsére semmi eltérés nem látható a felvételen. A két befújó helyett kapott egyet, meglátjuk mennyire lesz hatásos. Alapvetően a körülményekhez képest jól van, nincs túl nagy gond a tüdejével, valószínű később fogékonyabb lesz a betegségekre, de idővel remélhetőleg kinövi. 2 hónap múlva kell kontrollra menni, addig heti kétszer számolnunk kell a percenkénti légzésszámát nyugodt, alvó állapotban.

Mozgása szerintem jól alakul, a gyógytornász szerint is. A hasról hátra fordulás már nagyon megy neki, nyugodt állapotban gyakorlatilag azzal a lendülettel fordul is hátra ahogy hasra raktam. Ha felhergeli magát és ordít, mert vissza akar fordulni, akkor nem mindig sikerül neki. Pár alkalommal már a hátról hasra fordulás is majdnem sikerült neki.

Nagyon érdeklődve nézi a zenélő körforgóját, ha leáll, akkor reklamál.

Rengeteget mosolyog, ránk is, de más emberekre is. Ha nagy nehezen túlesünk az etetésen, akkor azért látszik rajta hogy elégedett, ilyenkor biztos hogy hamarosan nekiáll mosolyogni és jókedvűen rúgkapálni. Közben gőgicsélő hangokat is kiad. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése