Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. július 24., kedd

Küzdelem az etetéssel

Már több hete kezdődött hogy Ádám elutasította a tápszert. Pár korty után elkezd feszíteni, tekeregni, löki ki a szájából és ordítva köpi ki a tápszert. Mindemellett nagyon nehezen kakil, csak ritkán sikerül neki és akkor is keveset. Az hogy sötétzöld azt ne is emlegessük, állítólag nem gond, bár azért elég ijesztő. Először azt hittük hogy nem ízlik neki a tápszer, vettünk másikat, majd még 4 félét. Egyik sem vált be, mindegyikkel ugyanazt csinálja és a kaki gond sem oldódott meg. Próbálkozunk több féle etetőcumival, de úgy sem változott a helyzet. Több hét után már azért elkezd aggódni az ember hogy miért lehet ez és hogy mi lesz ha továbbra is ilyen keveset eszik. 
Elvittük ma gasztroenterológushoz, aki megállapított hogy nem refluxos, nincs komolyabb szervi baja, valószínű fejletlen még a bélrendszere, lassan halad át rajta a tápszer és emiatt szenved szegény, ill. a kakigondot is izomgyengeség okozza, nem tudja kinyomni. Tejallergia miatt is lehet, de azt mondta hogy szinte teljességgel kizárt hogy az van neki, mert akkor nem fejlődne ilyen szépen. Felírt egy tejmentes tápszert, hogy hátha ez segít, de ne várjunk tőle túl sokat, mert nagy valószínűséggel nem tejallergiás. Az íze borzalmas, szóval lehet hogy el se fogadja majd. Egyrészt örülök hogy nincs komolyabb baja, másrészt meg el vagyok keseredve hogy folytatódik a küzdelem. Már ebből áll minden napunk hogy rettegünk a következő etetéstől. Vettek tőle vért is, holnap kiderül mennyire vérszegény. Ha jobban mint volt, akkor növelni kell a vas adagját, ha viszont esetleg már nem annyira, akkor jó lenne elhagyni, mert az is székrekedést, teltségérzetet okoz.

Ma reggel fél 7 után kelt, mentem volna csinálni a tápszert, látom tiszta mindkét üveg. Apa is kérdezte közben hogy én etettem éjjel, mert nem rémlik neki? Mondom én nem, csak egyszer adtam neki cumit fél 2-kor, és tiszták az üvegek is. Akkor átaludta az éjszakát? Hacsak valami kisangyal nem mosogatta el a cumisüvegeket, akkor tényleg átaludta. Nagyon örültünk neki, bár gondolom csak kivételes alkalom volt, de akkor is volt egy nyugodt éjszakánk.

Ezek a legújabb kedvenc képeim:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése