Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. április 14., szombat

Gyógyulóban

Végre meggyógyultunk, úgyhogy tegnap óta rendesen tudjuk látogatni Ádámot. A CPAP sapkáról lemaradtunk, mert pont lekerült róla mire be tudtunk menni hozzá. Szerencsére nincs légzésproblémája a vértranszfúzió óta, de a levegőfújó cső még kell, a nélkül nem megy neki. Úgy tűnik valami baktérium támadta meg, antibiotikummal kezelik, ill. infuziót kap még, úgyhogy sajnos nagyon sokat szurkálják, a kezén ijesztően sok szúrásnyom van és van hogy csak pár órát bírja egy branüllel, egyből feldagad neki a helye, most a fején van egy nagy véraláfutás, mert ott is tönkrement a vénája. Borzalmasan sajnálom a kis csöppséget hogy miket kell átélnie, de nagyon ügyes, erős baba, leküzd minden nehézséget. Amikor megláttuk, mindketten azt állapítottuk meg hogy husibb lett a combija meg a karja. A papírján elég csúnyán volt írva a súlya, nem tudom hihetünk -e annak, hogy 1490 g, de lehet hogy csak 1410 g. Ami elég problémás hogy a csövek nagyon irritálják a nyálkahártyáját és rengeteg véres váladékot szívnak le neki. Tegnap kapott erre egy új orrcseppet, ami egyelőre úgy tűnik használ. Tegnap volt egy hosszabb sírása, ami után nem lélegzett, rázogattam egy ideig, de nem indult újra, végül egy nővér jól megnyomkodta a hasát és erősebben megrázta, akkor felsírt. Elég ijesztőek ezek a pillanatok, de majdcsak kinövi. Aztán hogy megnyugtassák, kapott egy kis cukrosvizet, amitől azonnal megnyugodott, örömmel nyalogatta a száját és hatalmasra nyitotta a szemeit. Még sosem láttuk ennyire sokáig nyitott szemmel, alig tudtuk otthagyni olyan aranyos volt.



A nagyok is jól vannak, de azért észrevenni rajtuk hogy megviseli őket a helyzet. Az oviban és bölcsiben nagyon jól érzik magukat, ill. ha nagyszülőznek akkor is, csak itthon vannak megzavarodva, ill. inkább csak Barnus. Elég sokat sír, hisztizik itthon, ha meglátja az apját, kisajátítja és azonnal sírva fakad ha csak egy lépést is arrébb megy. Addig nincs semmi baj amíg nem lát minket, de amint megjelenünk, akkor leesik neki hogy hiányolt minket és akkor kezd el sírni. Az evés sem a legjobb mostanában, nagyon rákapott a nassolásra, sokat balhézik hogy adjunk neki sütit, pudingot, cukrot, csokit, ropit, pufit, már el kell dugni előle, mert ha látja hogy van, akkor követeli. A rágás-nyelés probléma úgy tűnik megoldódott, már nagyjából bármit  meg tud enni, de van hogy rá kell szólni, hogy nyelje le, mert addig nem kap újabb falatot. Hajlamos teletömni a száját és tartogatni benne az ételt, de ha rászólunk, akkor érdekes módon szépen gyorsan lenyeli.
Benin az látszik, hogy unatkozik, folyton csak tévézni akar, a benti játékok nem nagyon kötik le. Nagyon igényelné már a szabadtéri programokat, de a rossz idő miatt nincs sok lehetőség. Annyira vágyik már a játszótérre meg biciklizni. Hétvégén lenne is rá időnk, mert én hazaérek fél 11-re és csak 2-kor indulok vissza a kórházba, csak ez a hülye időjárás... Most nagyon boldog, mert délután megy a cirkuszba Levivel és Gábor papával, végre valami változatosság neki is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése