Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. április 26., csütörtök

Ádi új helye

Nagyon pozitív az első benyomásunk a Péterfy kórházról. Egész más a rendszer, de szerintem Ádámnak és nekünk is ideálisabb lesz. 
Az etetések itt is 3 óránként vannak, reggel fél 7-től, de amúgy az anyukák egész nap ott lehetnek. Az apás látogatás reggel fél 9-től fél 10-ig és délután 3-tól este 8-ig van, kivéve etetési időben, ami kb. fél óra, de természetesen lehetnek csúszások, így a legideálisabb időpont délután az 5 óra, ekkor megyünk be együtt és ott vagyunk minimum 1 órát. Én megyek reggel 9-re is, mert addig lehet leadni a tejet. Később lényegesebb lesz, hogy etetési időben menjek, amikor már nem szondán kapja a tejet, hanem én etethetem.
Ez is újdonság itt, hogy itthonról is be lehet vinni az elmúlt 24 órában lefejt tejet, mert itt hőkezelik. Ez nekem is kényelmesebb, mert nem kell ott fejni, itthon összegyűjtöm és beviszem. 
A másik aminek nagyon örülök, hogy nincs már az orrában a tartós szonda, csak etetések alkalmával vezetik le a csövet a száján keresztül, benyomják a kaját és ki is húzzák, így nincs ami irritálja és teljesen csőmentesen láthatjuk Ádi arcát. Ma már volt egy cumisüveges próbálkozás, 10 ml-t megevett, de aztán elfáradt.
Délelőtt Ádi kapott egy rugdalózót, most volt rajta először ruha, kivették, az ölemben volt kb. 3/4 órát. Végig ébren volt, nézelődött, hangokat adott ki és szopizta az ujját. 
Sajnos az oxigénigénye még nagyon nagy, így sokszor ejtegeti a szaturációját, de ha az oxigéncsövet az orrához tartjuk, akkor nem olyan gyakran. Itt sem tudnak erre mást mondani, hogy majd kinövi, legyünk türelmesek.
Délután végre Apa is kézbe vehette és jó sokáig foghatta ő is. Nekünk kellett felöltöztetni és kivenni, hááát..., nem egyszerű feladatok ezek egy ilyen pici babánál (aki már nem is olyan pici mert 1930 g).























Örülök hogy átkerültünk ide, végre többet lehetünk vele és többször kézbe vehetjük, ami nagyon fontos neki is és nekünk is. És olyan kis helyes így csövek és branülök nélkül, kezd egyre babásabb formája lenni. Egyre éberebb, már egész sokat van ébren egyszerre, nagyra nyitja a szemeit, nézelődik, ami remélem azt jelenti hogy rendben van a látása.
Egyelőre Ádám az egyetlen inkubátoros baba itt, a többiek már kiságyban vannak. Az előző hely után furcsa hogy itt nagy csend van, nincsenek géphangok, ha valaki sípol, az Ádám, a nővérkék egyből jönnek és nézik, nagyon kedvesek itt is.
Szuper kis kuckót csináltak neki, báránybundán fekszik szép színes takarókkal körülvéve. Van karszalagja is, ami Beni szerint karóra.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de tündéri!:)) Úgy örülök a jó híreknek!

    VálaszTörlés
  2. Ezek mind jó hírek, olyan jó ezt olvasni.
    Szuper, hogy apa is tarthatta végre a karjában Ádámot. Édes a kép! :)

    Ádám pedig napról napra szebb, és ezt most nem "csak úgy" írom, így van. :)

    VálaszTörlés