Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. november 1., hétfő

Holnaptól "munka"

Véget ért Beni 2 hetes szabadsága, holnaptól ismét irány a bölcsi. Most azt mondja, hogy ő nem megy, de remélem azért nem lesz gond és nem kell előről kezdeni a beszoktatást.

Múltkor ugyebár írtam, hogy milyen rosszcsont lett Beni, ez szerencsére csak átmeneti volt. Hiszti és ellenkezés persze van most is, de a nap nagy részében nagyon jól elvan egyedül. Nagy duplo őrület van itthon, szinte semmi mással nem játszik, csak a kockákkal. Egész nap csak épít és kitalálja, hogy az épp micsoda amit készített, elefánttól kezdve az utasszállító helikopteren át a kombájnig mindent épített már, nagyon kreatív. Reggel az első dolga, hogy elkezd építeni, de annyira függő, hogy amíg Barnust fürdetjük este, ő azalatt is 3 db kockával játszik fent.

Bekentük a szemét atropinnal, ami segít neki hozzászokni a szemüveghez és úgy tűnik hatásos, mert 2 napja folyamatosan belenéz. Nagyon ügyesen megszokta, nem akarja már levenni és reggel sem reklamál, hogy ne vegyük fel. 

Bilizéssel is haladunk, tegnap is és ma is sikerült termelni bele, tehát végre nem az van, hogy visszatartja, rájött, hogy nem is olyan rossz ha bilibe megy a dolog. Most már csak fizikailag kellene megérnie a szobatisztaságra, még nem érzi pontosan, hogy mikor jön, és nem tartja vissza. Többször levettük róla a pelust hétvégén, és elméletben nagyon tudta, hogy mit kell csinálni majd ha kell, de mégis a gatyóba csurgott. Szólt, hogy bepisiltem, de nem nagyon izgatta a dolog. Annyira boldog, amikor sikerül a bilibe, utána egész nap azt kérdezgeti, hogy büszkék vagyunk -e rá. Ráadásul készítettünk egy bili-lapot, ahova pisisért 1, kakiért 2 matricát ragaszthat. Nagyon lelkesen gyűjtögeti őket és boldogan sorolgatja, hogy melyik figurák vannak már meg neki. Természetesen Verdák matricákat gyűjtünk.

Tegnap voltunk Gréti születésnapi afterparty-ján. Múlt héten volt a nagy buli, de Beni betegsége miatt lemaradtunk róla, de voltak olyan kedvesek, hogy minket külön meghívtak. Mostanra jutottak el addig a nagyok, hogy már nem számít az 5 hónap korkülönbség, remekül eljátszanak együtt. Volt közös gyurmázás, párnacsata, fogócskázás, szerepjátékozás, sokat beszélgettek egymással, de persze néha egy kis civakodás is előfordult. Beninek sajnos néha a keze is eljár, ha felhergeli magát, szegény Grétire is rácsapott, de mi is kapunk tőle néha. Próbáljuk leszoktatni róla, remélem hamar kinövi. 

Barnuska is fejlődik, ha hason van emelgeti a popóját és próbál előre haladni, de még csak pár centit sikerült neki, pár perc után elfárad és visszafordíttatja magát. A másik amit nagyon szeretne már, az a hátról hasra fordulás, már szinte teljesen átfordul, de arra még nem jött rá, hogy a keze útban van. Ma is egész délelőtt ezt próbálgatta, kíváncsi vagyok mikor sikerül majd neki. Nemrég fedezte fel a kezét, amit csodálkozó tekintettel nézeget. Szereti a játszószőnyegén lévő állatkákat tépkedni, rugdosni és püfölni. Ügyesen fogja már a játékait és próbál mindent a szájába tömni, de ha semmi sincs kéznél, akkor az öklével is beéri. 

Az éjszakák változóak, hol átalussza (fél 6-fél 7-ig), hol nem, még nincs kialakult rendszer. Nappal továbbra sem egy díjnyeres alvó, bent fél órákat alszik (45 perc a rekord), kint 1,5-2 órát is tud aludni, de szinte folyamatos tologatás szükséges neki, különben felkel és sír.
Az óraátállítás egyik gyereknek sem tűnt fel. Előző nap 1 órával később fektettük őket 9-kor, így másnap minden úgy zajlott, ahogy szokott.

Barnus 3,5 hónaposan 6,8 kg, nem tudom hova nő ilyen gyorsan. A hordozókendőnk használati útmutatójában az van, hogy 5 hónapos kortól lehet arccal kifelé vinni a gyereket. Attól tartok Barnus addigra olyan nehéz lesz, hogy már nem fogom tudni cipelni.
Benit is lemértük tegnap Gréti magasságmérőjével, 96 cm (kb. 14-14,5 kg).

U.i.: A blogírás közben új rekord született, Barnus aludt fél órát a járókában, majd kiraktam a földre a paplanra, mert azt hittem ennyi volt, de pár percen belül visszaaludt, így összességében 1,5 órája alszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése