Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. július 26., hétfő

Tej és miegymás

Na ez az ami sajnos nincs sok. Iszom a szoptatós teát, szedem a homeopátiás bogyót, rendesen eszem-iszom, fejek a kórházi elektromos mellszívóval, szoptatom Barnit, de mégsem elég a tej. Nagyon úgy tűnik, hogy én ilyen alkat vagyok, mert már Beninél is kevés volt, de most sajnos még annyi sincs. Jópárszor lemértem már, hogy mennyit evett, és két mellből összesen 50 ml a rekordom, de olyan is van, hogy csak 20 ml. 

Az elmúlt két este ahelyett, hogy kidőlt volna fürdés után Barnus, úgy felélénkült, hogy 8-11-ig küzdöttünk vele mire végre elaludt, szopi, tápszer, peluscsere, büfi, még egy kis tápszer, még egy kis szopi, stb... Mindig bealudt, leraktuk a kiságyba és 5 perc múlva már sírt is újra.
Tegnap kísérlet képpen kipróbáltuk, hogy nem szoptatom, csak tápszert kap este, így kiderül, hogy mennyit eszik, és az is kiderül, hogy mennyit tudok lefejni tele ciciből. Barnus megevett 70 ml-t, én viszont csak 50 ml-t tudtam fejni, így bebizonyosodott, hogy tényleg nincs több benne, ha ő 50-et eszik, akkor nem véletlen köpi ki utána, hanem azért mert tényleg kiürült. Lefektetés után még felsírt egyszer, de aztán elaludt. Éjfélig szundizott, aztán evett, utána viszont felsírt, így Apa ment neki még póttápszert adni, ami kifolyt + mindent összepisilt, összekakilt, sírás, ruhacsere, stb... Így volt egy jó 1,5 órás ébrenlét, aztán viszont csak 5-kor ébredt legközelebb, ami után egyből visszaaludt reggel 8-ig.

Beni egyelőre nagy szeretettel közeledik felé. Ha sír, azonnal rámszól, hogy vegyem fel az ölembe, mert szomorkodik. Ha látja, hogy nincs a vállamon a textilpelus, rámteríti, hogy oda tudjam tenni Barnus fejét. Volt, hogy odament hozzá és mondta neki, hogy szeretlek Barnus. Puszilgatja és simogatja, és ilyenkor nagyon örül magának, huncutul vigyorog. A fürdetésnél, pelenkázásnál is segédkezik, ill. hozza a kis fellépőjét, hogy lássa az eseményeket. Jól eljátszik itthon, és van, hogy közben Barnusnak magyarázza a dolgait. 

Ami egyedül kicsit rossz nekem, hogy Beni nagyon apás lett, kicsit elszokott tőlem. Nekem is mondja, hogy szeret, meg azért velem is beszélget, de ha pl. meg akarom mosni a kezét vagy tölteni akarok neki teát, akkor egyből mondja, hogy Apa csinálja, persze ha ő épp nincs kéznél, akkor én is jó vagyok neki. De nem szomorúbb és nem veszi rossz néven, hogy Barnussal foglalkozom,  sőt inkább olyan mintha tudná, hogy az én dolgom Barnust ellátni, Apáé meg őt.
Féltékenység még nem volt, 1-2 alkalommal volt, hogy ha Apa felvette Barnust és akkor ő is az ölébe kéreckedett, de ilyen durvább esetek még nem történtek.

Barnus amúgy nagyon gyorsan hízik, úgyhogy jó, hogy 39 hetesen megszületett, mert a pocakban se nőtt volna meg jobban. 2900 g-al született, 2800 g volt 3 naposan itthon, 9 naposan pedig 3250 g.

Beninek továbbra is nagyon jó dumája van. Pl.:
Apa mesélt neki valamit, erre felkiált: "Júúúj Apa, ez nagyon izgalmas!"
Reggel le volt húzva a hálózsákja: "Levettem, mert melegem volt"
Öntsek teát Beni? "Igen, nagyot kérek!"
"Anya cicijéből csöpög a tejcsi."
"Kié ez a mellszívó?"
"Apa nézzük meg a Vakond Tesz-tesz városbant!"
"Tele van a szájam!"
"Ott van Thomas a gőzmozdonytanoda"

Van egy Baby Einstein című http://www.babyeinstein.com/home/ angol nyelvű oktató rajzfilmsorozat kisgyerekeknek. Különböző témákról szól 1-1 epizód, pl. vadállatok, farm, otthon, járművek, stb... Ha pl. épp a tengeri állatokról van szó, akkor mutatnak benne igazi állatokat, játékállatokat, bábokat, jelmezbe öltözött gyerekeket, stb, mindezt zenével és olyan részekkel, ahol angolul monjdák a szavakat, és a gyerekek előbb-utóbb ismételni fogják. Így van ezzel Beni is. Most épp a járműves rész a kedvence, minden délután ezt rakatja be. "Apa bekapcsolod a Baby Einstein helikoptereset?" Ebben a részben nemhogy ismétli a szavakat, hanem már előre mondja, amikor meglátja a képen, pl.: car, wagon, bicycle, tricycle, truck, train, sailboat, stroller, stb.. Aztán mondja, hogy "Apa nézd ott is van egy car (autó), meg ott is egy car", de volt már hogy mondtam neki, hogy nézd Beni, ott egy kiskocsi, és kijavított, hogy az nem kiskocsi, hanem wagon. Van benne egy ének, amit ha meghall, elkezd táncolni, tapsolni, ugrálni és énekelni, mondja, hogy "open and shut", "round and round", "push push push", "pápájépápp (ezt még nem fejtettük meg, hogy mi akar lenni, de valószínű up and down)". Igazából ezt videora kéne venni, mert leírni nem lehet, ahogy ő ezt előadja. Na majd megpróbáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése