Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. június 7., csütörtök

Torna és miegymás

Ádámmal ma délelőtt voltunk először Dévény tornán. Jól meggyúrták szegényt, fél órán át masszírozták keményen, az egész bőre tiszta vörös lett és persze végig ordított, aztán a végén megnyugodott és nagyjából egy evést leszámítva azóta csak alszik. Elfáradt szegény. A végén azt mondta a gyógytornász hogy elsőre nem lát különösebb problémát, van néhány dolog amiben még fejlődnie kell, de a torna majd segít. Heti 1 alkalom elég lesz neki. Kérdeztem hogy nem nagyon hypoton? Mert a fejlődésneurológián azt mondták. Erre azt mondta hogy egy nagyon hypoton gyerek pl. nem emelné ilyen ügyesen a fejét. Érdekes, ott pont ez volt a legnagyobb gond, hogy nem emeli. Nem tudom most mi a igazság, de az mindenképp biztató hogy nem egy újabb negatív véleményt kaptunk.

Ádám jól érzi magát itthon, remélem nem viseli meg nagyon az 5 nap kórház és hamar visszazökken az itthoni napirendjébe. Merthogy neki már az is van ha kicsit ügyeskedünk nap közben. Próbálom úgy alakítani hogy nagyjából egyszerre feküdjenek le mindhárman. 
Először fürdenek a nagyok, lefekszenek, aztán fél 9 körül fürdik Ádám, közvetlen utána eszik, majd alszik. Néha egyből kidől, néha kell neki párszor cumit adni, de nem tiltakozik az elalvás ellen. Éjjel 1-fél 2 körül eszik először, majd fél 5-fél 6 körül, aztán reggel 8 körül ébred. Ez elég barátságos lenne, csak sajnos elég lassan eszik, ill. sokszor nyekereg cumi miatt vagy pocakfájás miatt, és mivel egy szobában alszunk vele, így minden kis hangjára felkelünk, de nem baj, a lényeg hogy itt van velünk. 
Ami nem túl megnyugtató hogy éjjel még mindig be-be riaszt a légzésfigyelő (mindkettő), ami nem téves riasztás, hanem Ádámnak ilyenkor tényleg légzéskimaradásai vannak. Szoktuk figyelni hogy hogy lélegzik éjjel és elég össze vissza, sokszor jó sokáig nem vesz levegőt, majd hirtelen újra, ill. jóval kevesebbet lélegzik egy perc alatt, mint kéne. Remélem ezt mihamarabb kinövi, mert elég stresszesek így az éjszakák. Nagyon aggódunk, nehogy egyszer nagyobb gond legyen ebből. 
Napközben nagyjából 3-3,5 óránként eszik, jelenleg 70-80 g-ot étkezésenként. Új tápszere van, mert a régitől egész nap erőlködött és nem tudott kakilni, ez fél nap alatt helyre tette szegénykém pocakját, azóta jobban van. Ezen kívül kap még fagyitejet, amit még az elején fagyasztottam, ezt is szívesen megeszi, csak hamarabb megéhezik utána, úgy tűnik a tápszer táplálóbb. 
Sokat alszik, mint minden újszülött, hason is-háton is szeret lenni, mikor milyen kedve van. Néha már van hogy két etetés között nem alszik el, sokat nézelődik és pár alkalommal már mosolygott is ránk ha beszéltünk hozzá vagy cuppogtunk neki. 
Már csak pár nap és eljön a 40. hét vége, onnantól végre nem azt kell mondani hogy a korrigált kora pl. 39 hetes, hanem hogy 1 napos, 1 hetes, stb... Egyelőre mindent a korrigált kora szerint kell nézni, tehát mindig le kell vonnunk kb. 2.5 hónapot a korából és ahhoz kell viszonyítani hogy mit kellene épp tudnia. Csúsznak a védőoltások is, a mozgásfejlődése, a hozzátáplálás, stb... Kíváncsi vagyok mikorra hozza be majd a lemaradást. Jelenleg 3070 g.

A fiúk is örülnek hogy itt van. Beninek teljesen természetes hogy itthon van, néha ránéz, megsimogatja, de túlságosan nem foglalkozik vele. Barnus továbbra is nagyon lelkes, de már kezdi megtanulni hogy mit szabad mit nem, már nem akar cumizni és a kezdeti féltékenység is megszűnőben van. Persze azért figyelni kell rá, mert nem mindig tudja hogy csak nagyon finoman szabad megfogni, ill. hogy pl. ne úgy hintáztassa a hordozóba, mint ahogy ő hintázna, nem kell majdhogynem kiborítani Ádit, vagy ne dobjon neki játékot, mert ő még nem fogja elkapni :) 

Tegnap utaztunk először öten egy autóban, na ez nem egy egyszerűen megoldható feladat, még kísérleteznünk kell hogy hogy a legjobb az üléselrendezés. Ádámot amúgy mózesben szállítjuk, az sokkal kényelmesebb neki mint a hordozó, de ha 5-en vagyunk, akkor nem fér be. Tegnap hazafele úgy volt hogy hátul lesz a 3 gyerekülés, ami úgy oldható meg ha Ádit rakjuk középre. Ez viszont nem túl biztonságos úgy, hogy Barnus ül mellette, mert ő tuti hogy végig piszkálná. Szóval én beültem hátra felügyelni (tényleg végig piszkálta), Benit meg előre ültettük. Ez nagyon tetszett neki, de a rendőröknek kevésbé tetszene ha meglátnák. Ádámot kellene előre rakni, csak ahhoz ki kéne kapcsolni a légzsákot, ami az én autómban nem olyan egyszerű, rá kellene még jönni hogy hogy lehet.

2 megjegyzés:

  1. De jó ilyeneket olvasni.:)
    Hétvégén játszózhatnánk egyet. Szombat du., vagy vasárnap délelőtt? Akkor végre dumálhatnánk, és megnézhetnénk a kicsi Ádit .:))

    VálaszTörlés
  2. Játszóba benne vagyunk, vasárnap délelőtt jó lesz. Telefonon pontosítunk.

    VálaszTörlés