Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. június 1., péntek

Kontrollok

Tegnap szemészeten voltunk Ádámmal. A helyzet változatlan, valami elváltozás van a szemében, ami jobb lenne ha nem lenne ott, de a doktornő azt mondja nincs szó még műtétről, de azért figyelgetni kell hetente. Sajnos nem vagyok orvos, így nem tudom leírni hogy pontosan mi a probléma.

Ma voltunk fejlődésneurológiai vizsgálaton, ahova 4 óra várakozás után be is jutottunk. Sok feladatot csináltattak Ádámmal, majd a végén közölték hogy "nagyon gyengén teljesített", úgyhogy be kell feküdnie 5 napra a kórházba, hogy alaposan kivizsgálják mi a probléma. Most azt írták hogy generalizált hypotonia, tehát laza az izomzata. Azt mondta az orvos hogy olyan dolgokat nem tudott megcsinálni, ill. olyan elemi reflexeket nem tudott kiváltani, amit minden gyereknek tudnia kellene, még egy 18 hetes magzatnak is, tehát nem lehet arra fogni hogy még kicsi, koraszülött. 
Eléggé meg vagyunk ijedve hogy mit találnak nála és hogy lehet -e kezelni, használ -e majd az előírt terápia és nem lesznek -e később mozgáskoordinációs vagy egyéb idegrendszeri problémái. Az sem túl megnyugtató, hogy az agyában felesleges agyvizet láttak, ill. cisztákat, aminek az orvos szerint nincs jelentősége, majd elmúlik, de engem ez akkor sem nyugtat meg.
A kórházba én nem fekhetek be vele, mert nem szoptatom már. Most erre mit mondjak? Elég furcsa hogy így megkülönböztetik az anyukákat, mintha én jókedvemből nem szoptatnám. Ami még nem tetszik, hogy nem lehet bevinni neki cumit. Nem elég hogy nélkülem lesz ott, senki nem fog vele olyan szinten foglalkozni ha sír, mint mi itthon, ráadásul megvonják tőle az egyetlen dolgot, amivel megnyugtatható. Napközben elvileg ott lehetek majd vele, bár gondolom ha vizsgálatokra viszik akkor nem, de majd kiderül. Kibírunk mindent, csak ne legyen semmi baja!

Eddig egész jól alakult minden, végre hazakerült, erre most megint mehet el itthonról és jönnek sorra a problémák. Azt tudtuk hogy kontrollokra kell majd járni, de valahogy én arra számítottam hogy majd közlik hogy minden rendben, jöjjünk X hét múlva. Kardiológiára is kellene mennünk a szívzöreje miatt, de pont azon a héten van, mikor kórházba lesz Ádám, úgyhogy le kell mondanom ezt is és a szemészetet is, mert persze az is pont akkor lenne.

Beni is volt szemészeti kontrollon, nála szerencsére további javulás tapasztalható. Geri megkérdezte hogy ha ilyen szépen javul, akkor kb. meddig kell hordania. Azt mondják, hogy kamasz korára lehet hogy elhagyhatja. Őszintén én arra számítottam hogy esetleg iskolás korára már elhagyhatja, de most már nem reménykedek. Benit végülis nem zavarja a dolog, szereti a szemüvegét és jól is áll neki, úgyhogy ez legyen a legnagyobb baja.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése