Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. június 15., péntek

Eredményhirdetés

A sok-sok vizsgálat eredményei alapján Ádámnak nincs különösebb idegrendszeri problémája, de azért szükséges kontollra járni, mert lett pár nem túl jó eredménye. A doktornő szerint ezek főleg arra utalnak, hogy mivel korábban született és nagyon éretlen volt, pl. a tüdeje, az agya, oxigénhiányos volt, így valami hatás érte az agyát, de nem lehet pontosan tudni hogy mi volt az, mert jelenleg úgy tűnik nem okozott semmi problémát. Az egyik vizsgálat alapján agytörzsi működési zavara van, ezt a vizsgálatot majd meg kell ismételni máskor, mert ennek a problémának el kell tűnnie. 

Szóval teljesen azért nem nyugodhattunk meg, majd ha elmúlt az a bizonyos probléma is, persze igazán nyugodtak úgyis csak akkor leszünk, ha Ádám járni, beszélni, stb... fog, akkor tudjuk meg ténylegesen hogy okozott e problémát az agyában a koraszülöttség.

Aminek nagyon örülök, hogy nem írtak elő semmilyen tornát, még keveset sem, egyedül annyi házi feladatot kaptunk hogy nappal szigorúan hason kell fektetni. Többször nézte gyógytornász, a főorvosnő is és az mondták hogy az elemi mozgásmintákat sikerült aktiválniuk (ennyit a "nagyon gyengén teljesített"-ről), szó nem esett most semmilyen hypotoniáról. 

A szemvizsgálatnak is nagyon jó lett az eredménye, csak 28-án kell kontrollra mennünk, pedig eddig hetente nézték.

Most már utólag örülök hogy befeküdt Ádám és ilyen részletességgel kivizsgálták, így sok mindent kizártak, és látják azt is hogy mit kell kontrollálni.

Ja, és a legfontosabb: ITTHON VAN ÁDÁM!!!


Azt még szeretném hozzátenni, hogy ha valakinek fejlődésneurológiai vizsgálatot javasolnak, az ne a mi blogunkban olvasottak alapján döntsön, hogy ide hozza -e a gyereké kivizsgáltatni. Több olyan dolgot írtam, amit nekem is csak az itteni anyukák meséltek, tehát nem tudom hogy 100 %-osan úgy történtek -e azok a dolgok. Ha valaki a kórházról vagy fejlődésneurológiai vizsgálatról keresgél interneten és véletlen idetéved a blogunkra és elolvassa az előző pár nem túl pozitív bejegyzésemet, ne döntsön úgy hogy nem hozza ide a gyerekét, mert a vizsgálatok és a műszerek itt a legprofibbak, tényleg mindent megvizsgálnak a gyereken, amire máshol nem lenne lehetőség. Ha nem vizsgáltattuk volna ki Ádámot, élhetnénk a teljes bizonytalanságban, az pedig sokkal nehezebb, mint pár kórházi nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése