Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. augusztus 2., hétfő

Beni beteg

Beni nem egy beteges gyerek, de mikor máskor lázasodna be, mint amikor egy újszülött van a háznál, amikor Apa visszamenne dolgozni, ráadásul hétvégén. 
Tegnap reggel már éreztük, hogy meleg, de a hangulatán nem látszott semmi. Kapott lázcsillapító kúpot, de mivel csak olyan volt itthon, ami 2 év alatti gyerekeknek való, így nem hatott. Ebédre feljebb is ment neki, úgyhogy Márti mami írt fel neki kúpot, azt kiváltottuk és beadtuk neki a délutáni alvás előtt. A kocsiban hazafelé már nagyon bágyadt volt, gondoltuk, majd alszik egy nagyon és jobban lesz. 
A nagy alvásból az lett, hogy nem aludt egy percet sem, csak bent volt az ágyában, kicsit sírdogált, majd elkezdett dumálni. Miután már 1,5 órája be nem állt a szája, kezdtük elveszíteni a reményt, hogy ő valaha is aludni fog. Mikor kivettük, mondta, hogy azért nem aludt, mert mindig odanézett a redőnyre, és nem tudott elaludni. Zavarja, hogy a felső két csíkon bejön a fény, illetve valami miatt elkezdett félni tőle. Ha a mi szobánkban félig van lehúzva a redőny és látja a csíkok közt beáramló fényt, akkor becsukatja velünk az ajtót, de az icipici fények is zavarják mostanában, pl. a bébiőr jelzőfénye, vagy ha a ventillátor nem megy, de be van dugva a konnektorba, akkor piros fények világítanak rajta, azt is sírva kikapcsoltatta velünk. 
Délután olyan volt, mint akit felhúztak, pörgött ezerrel és rohangált fel-alá. Este megint felment a láza, úgyhogy kapott még egy kúpot és kicsit hidegebb vízben fürdettük, mint a szokásos. A végére már remegett szegény úgy fázott. 8 körül elaludt és ma reggel 9-kor kelt, de akkor is csak azért, mert benyitottam hozzá, gondoltam csak meg kéne már nézni mi van vele.
Mivel így nem ment ma bölcsibe, Apa bement korán dolgozni, Éva mama pedig átjött, hogy ne maradjak itt egyből 2 gyerekkel egyedül. Ma reggel nem volt lázas, viszont jó izzadt volt, ami jót jelent. Reggeli után elment Éva mamával játszótérre és csigákat gyűjteni, meg is ebédelt náluk. Nemsoká jönnek vissza, és remélhetőleg a ma délutáni alvás sikeresebb lesz, mint a tegnapi.

Barnus tegnap este nem akart elaludni, akárhányszor betettük az ágyába, keserves sírásba kezdett. Arra jutottunk, hogy biztos éhes, mert akkor szokott így sírni. 100 g után még mindig sírt, úgyhogy kapott még 30 g-ot, amire úgy lecsapott, mint aki éh gyomorra kapja. Persze utána is sírt, amikor leraktuk, akkor meg azon aggódtunk, hogy túletettük és fáj a hasa. 1-2 ringatás után végül 9-kor elaludt, egészen éjjel 2-ig, úgyhogy látszik, hogy tele volt a pocak. Legközelebb már nem evett annyit, és fel is kelt 3 óra múlva, azt követően viszont már csak 2,5 órát bírt ki. Délelőtt aludt egy kicsit, és 2,5 óra után már megint követelte a kaját, úgyhogy gondoltam megpróbálok neki egy kis vizet adni. Kortyolt is belőle jó sokat, de hamar rájött az átverésre, és így még idegesebben követelte a hamit. Evés után kijött a kaki is, úgyhogy most nyugodtan alszik.
Eddig nem cumizott, próbáltuk párszor, de mindig elutasította. Tegnap viszont ráérzett a dologra, és azóta már többször elfogadta. Volt, hogy kicsit nyöszörgött a napközbeni alvások közben, de amint visszakapta a cumit, megnyugodott és aludt tovább. Beni is nagy cumifüggő volt, azt hittük majd sosem fog leszokni róla, most meg már arra sem emlékszik szerintem, hogy ő valaha cumizott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése