Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. augusztus 13., péntek

Nagyfiú

Voltunk a doktornéninél méreckedni 3 hét+5 naposan, Barnus 4080 g, 55 cm, a fejkerülete pedig 35 cm-ről 37-re nőtt. Mondták, hogy elég sokat hízott, és kicsit vegyek vissza az adagjából. Hát hogy ezt komolyan gondolták -e azt nem tudom, mindenesetre visszavenni nem tudok, annyit eszik, amennyi jól esik neki, van, hogy 60 g-ot, van, hogy 160-at, de általában 1 evésre 100-130-at.
A múltkor leírt napirendünk már másnap nem működött, úgyhogy jobb ha nem is írok ilyesmiket. Nagyvonalakban annyi, hogy 6-7 alkalommal eszik egy nap, ebből 2-szer éjszaka.
Írattam neki egy másik tápszert, hátha attól könnyebben tud kakilni, és egyelőre úgy néz ki bevált, mert többször kevesebbet kakil és sokkal könnyebben, mint előtte.
Van egy új tápszerkészítési módszerünk, ami megkönnyíti az éjszakákat. Mivel fent alszunk, a konyha meg lent van, így elég macerás volt éjszakánként lemenni elkészíteni a tápszert. Beszereztünk egy termoszt a dédiéktől, abba este beletöltjük a 42 fokos vizet, így az még hajnal 6-kor is megfelelő hőmérsékletű. Ha Barnus érbred, csak gyorsan beleöntjük a vizet az üvegbe, bele a tápszer, ősszerázzuk és már kész is. 
Kaptunk egy kis termoszt is, az meg pont arra jó, hogyha megyünk valahova, akkor egy adagnyi vizet bele lehet készíteni. Persze mikro majdnem mindenhol van, de így egyszerűbb és gyorsabb. Tegnap fel is avattuk, mert egy ismerős kislány szülinapi bulijában voltunk, és Barnus ott fogyasztotta el az uzsonnáját. Beni pedig a bölcsis uszonna utáni uszonnáját, meg az azutánit, meg a vacsoráját,..., szóval mondhatni folyamatosan evett egész délután. A szülinapi tortánál is ő volt az első jelentkező, aki kért belőle. Nagyon jól érezte magát, mi meg örültünk, hogy gyerekek közt láthattuk. Szinte nem is kell vele foglalkozni, úgy eljátszik egyedül meg a gyerekekkel. Párszor odajött hozzánk, de csak mert épp mondjuk kávét vagy teát főzött nekünk, ami 3 műanyag pohárkába belerakott kidurrant lufidarab volt. Jót nevettünk, ahogy elkészítette és közben motyogott magában, aztán odahozta és hármasban megittuk.


Beni teát főz from Csontos Benedek on Vimeo.


Barnus 3,5 hetes from Csontos Benedek on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése