Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. augusztus 18., szerda

Nyűgöskéből mintagyerek

Volt pár elég rázós napunk, szegény Barnus nagyon nyűgös volt. Éjszaka aludt nyugodtan (kétszer kelt enni), de nappal szinte semmit és végig sírdogált, még kézben is. Olvastam valahol, hogy egy 1 hónapos gyerek akár már 1 órát is ébren tud tölteni. Hát Barnus reggel fél 8-tól délután 2-ig semmit nem aludt, és csak akkor nem sírt ha épp evett. Lehet, hogy az időjárás miatt volt rossz passzban vagy a pocakja fájt. Miután az Espumisan és az Infacol semmit nem használt, elkezdtük a gripe-water-t, amit 1 hónapos kortól szabad inni. Nem tudom hogy ettől vagy valami mástól, de jobban van. Nappal alszik minden etetés között, igaz jó sokszor kell cumit adni neki, de legalább nem ordít végig. Azokban a napokban még a cumit sem fogadta el, most meg teljesen függő. 
A mai éjszakánk nagyon jó volt. Este megvacsizott, aztán még balhézott egy ideig, de végülis fél 9-re már aludt. Legközelebb csak fél 3-kor kelt, gyorsan evett, majd visszaaludt fél 6-ig, de akkor csak megfordítottuk hasra és aludt tovább reggel 7-ig.

A köldökével volt egy kis probléma, rosszul esett le a kölökcsonk és maradt egy kis vadhús a benne, ami pár nap alatt már borsónyira nőtt. Elvittük a gyerekorvoshoz, aki egy lápisz nevű szert kent rá, ettől elvileg pár nap alatt leszárad, ha mégsem, akkor majd meg kell ismételni. Most ugyanúgy alkoholozni és hintőporozni kell, mint amikor még nem esett le neki a köldökcsonk. Remélem hamar helyrejön. 

Én most nagy pakolásban vagyok, mert holnap lemegyünk a Balatoni dédihez és maradunk szombatig, így nekünk sem marad el az idei nyaralás. Nem semmi mennyi cucc kell két ilyen kisgyereknek, egész nap pakolászok, de úgy érzem még semmit nem csomagoltam el. Remélem Barnus bírni fogja a strapát, mert mindenképp szeretnénk kimenni a strandra. Beni már annyira lelkes, mindig mondogatja, hogy ő majd fürdeni fog meg fröcskölni. Ha a víz hideg is lesz, talán az iszapban el lehet sarazni, de van egy hatalmas árnyékos homokozó is meg nagyon jó játszótér, úgyhogy biztos tetszeni fog neki.
Tegnap mondtam neki, hogy majd segítsen a dédinek behajtani a tyúkokat meg a kacsákat. Erre mondta, hogy jó, meg az elefántokat is, ma meg mondta, hogy majd összeszedi a tojásokat.

Mostanában mindig panaszkodik az autóban, hogy süt a nap és minket kér meg, hogy mondjuk meg a napnak hogy ne süssön a szemébe, de van hogy ő is beszélget vele. Beígértem neki egy napszemüveget, mert pont láttam Verdásat az egyik boltban. Nagyon tetszett neki, egyből fel is vette. Ma reggel is abba kellett menni a bölcsibe, ráadásul még bent se volt hajlandó levenni. Én próbálkoztam, de elkezdett visítani, hogy nem veszi le, berohant és onnan kiabált hogy menjek haza. Na eddig is eljutottunk, nemhogy marasztalna, még haza is küld.




















Egyik délután szokás szerint próbálkoztunk a szobatisztasággal, meztelen volt végig és a legnagyobb természetességgel mondta, hogy ha kell neki ráül a bilire. Több órán át visszatartotta, de szerintem már kellett neki, csak tartotta amíg lehet, míg végül egy szép nagy pisit sikerült produkálnia a kanapéra. Pedig volt, hogy jó ideig ücsörgött a bilin, mert így megengedtük neki, hogy X-boxozzon apával. Versenyautósat játszottak és ő is irányította. Azóta mindig kérdezi, hogy hol a kontroller. Utána kakilnia kellett, ráültettem a WC-re, de az annyira nem tetszett neki, hogy magától pattant rá a bilire, mikor levettem. Szegénykém keservesen sírt, de nem szállt le róla, még akkor sem, amikor monduk neki, hogy álljon fel nyugodtan. Furcsa is volt hogy miért nem száll le, végül belekakilt. Meg is kapta másnap a beígért Bob a mesteres járművet. Azóta sajnos ugyanúgy nem hajlandó, pedig akkor nagyon örült magának, hogy milyen ügyes vot és hogy lehúzhatta a WC-t. Mostanában viszont már szól, hogy kaka van és azonnal követeli a peluscserét, úgyhogy legalább már kezdi zavarni a dolog.

Szombaton egy medencés buliban voltunk. Először nem nagyon akart megfürdeni, aztán mikor belement, utána meg már nem lehetett kiszedni, annyira tetszett neki. Második körben mi már nem is kellettünk neki, bement Zozóékkal, Barnus közben aludt a babakocsiban, mi meg kényelmesen megettük a grillezett husikat.

Barnus most már kezd nézelődni, van hogy kinéz magának valamit, és le nem veszi róla a szemét, ha arrébb fordítjuk, fordul a kifigyelt dolog után. Már a zenélő körforgó is kezdi érdekelni. A szeme egyelőre sötétkék, de ez fél éves koráig még változhat. Furcsa lenne ha így maradna, mert mindannyian barna szeműek vagyunk. Bár öcsém is kék szemű, és rajta kívül szintén mindenki barna szemű a családban.

Nő mint a gomba, már 4300 g. A tápszeradagja egy ideje ugyanannyi, nem igényel többet, de legalább már nem eszik jóval többet, mint amennyit a korához és a súlyához képest kellene. Általában 130 g-ot eszik egy evésre, de éjjel szinte mindig 100 g alatt, mert elalszik közben, ilyenkor csak berakjuk az ágyikójába és alszik is.

2 megjegyzés:

  1. Klassz, hogy ilyen mobilok vagytok Barnussal! Én nem voltam/vagyok ilyen bátor! De nektek van igazatok! :-)

    Tündéri Barnus a kiságyas képen, sokat változott pár hét alatt!
    Drukkolok, hogy a kölcsök-ügy hamar lezáruljon!
    Jó nyaralást!

    VálaszTörlés
  2. kölcsök=köldökcsonk.

    Bocs, de rohamtempóban kommenteltem! :-))

    VálaszTörlés