Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. augusztus 6., péntek

3 hetes

Barnus ma 3 hetes, tegnap este volt 3740 g, tehát már majdnem 1 kg-t hízott. 

2,5 hetesen leesett végre a köldökcsonkja, úgyhogy most már lehet hasra fektetni. Benit addig 1 percre sem tudtuk hasra tenni, amíg magától meg nem fordult, annyira utálta. Barnus pedig pont az ellenkezője, amint hasra tesszük, teljesen megnyugszik, és hamarosan el is alszik így. Biztos jól esik a pocakjának, ami néha fájdogál neki, mert elég nehezen jön ki a kaki, de azért van minden nap 1, max. 2.

Jó étvágya van 100-130 g-ot eszik meg egyszerre, ami kicsit több, mint amennyit a kora és a súlya alapján ennie kéne, de nem tudok vele mit csinálni, ha ennyit kér, akkor ennyit kap. Úgyis addig reklamál, amíg nem kapja meg amennyit kíván. A védőnő szerint, amíg nem bukja vissza, addig nincs túletetve. 

A napi 7 étkezést úgy tűnik sikerült lecsökkenteni 6-ra, persze nem biztos, hogy minden nap összejön majd, de már 2 nap sikerült. 

Az esti etetési időpont majdnem mindig ugyanakkor van, mert próbáljuk összehangolni a két gyerek fürdetését és altatását. Fél 7 körül vacsizunk Benivel, negyed 8-kor elkezdjük etetni Barnus, ekkor megkapja a tápszerének kb. az 1/3-át, majd felvisszük fürdetni, utána pedig megkapja a maradékot. Ha nagy mázlink van, akkor Barnus is hang nélkül elalszik, de ez csak ritkán fordul elő, van, hogy még fél 10-kor is fel-fel sír, aztán előbb-utóbb elalszik. Fél 1-1 körül ébred, majd fél 4-4 körül, de ezt megpróbáljuk egy kicsit nyújtani cumival, volt már, hogy majdnem 1 órát nyertünk ezzel. Ettől függetlenül nem alszik tovább reggel, van, hogy már fél 7-kor felkel és csak nyűglődik. Valószínű ilyenkor fáj a pocakja, mert 1-2 órán belül mindig megszületik a nem kis adag kaki. Már a második hasfájás elleni gyógyszert próbáljuk ki, de túl nagy változást nem tapasztalok. 

Délelőtt alszik a járókában, de van, hogyha nem alszik annyira jól, akkor átrakom a babakocsiba és ott folytatja. Próbálom olyan fél 12-ig elhúzni az etetést, ami nem is olyan nehéz, mert mire elalszik délelőtt, már szinte ébreszthetem is fel. 

A délutáni etetést próbálom negyed 4 körülre időzíteni, hogy el tudjunk menni Beniért a bölcsibe 4 körülre. Tegnap sikerült is elmennem érte Barnussal, nagyon megürölt neki Beni, nem is hozzám szaladt oda, hanem Barnihoz és látszott, hogy nagyon büszker rá. Aztán kiosztott mindenkit, hogy nem vihetik el a kistestvérét.

Jó lenne ha majd úgy alakulna a napirendje, hogy én tudjam vinni Benit reggel a bölcsibe, bár egyelőre ez teljesen esélytelennek tűnik.

Az ÁNTSZ-től még nem jött meg Beni kaki eredménye, viszont lekopogom, de kb. 5 napja már nem volt hasmenése. 
Az étvágyával is elégedett vagyok, a bölcsis uzsonna után mindig elfogad valami gyümölcsöt még itthon, és vacsorára is jókat eszik, egyre kevésbé válogatós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése