Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. május 8., vasárnap

Szülinapi buli 1. rész

3,5 éve ilyenkor még Benivel a pocakomban jártam kismama tornára. Megszületett az ottani anyukák első babája, majd rá kb. 2 évre szinte mindenhol kistestvér született. A társasággal azóta is tartjuk a kapcsolatot, pár havonta tartunk közös szülinapi bulikat az épp aktuális ünnepelteknek. Most került sor a májusi szülinaposokra, így Benivel együtt még 5 másik gyerkőcnek ünnepeltük a születésnapját. A szokásos fotósunk nem tudott eljönni, de Gábor papa volt olyan kedves, hogy elvállalta a fotós szerepét. Beni nagyon jól érezte magát, annyira felszabadult volt, hogy öröm volt nézni. A buli közepén már nagyon várta a tortázást, ő volt az első, aki odacsücsült az ünnepeltek asztalához és türelmesen várta, hogy mindenki odaüljön és gyújthassuk a gyertyákat. Közben láttam rajta, hogy már nagyon beleenne a tortájába, de olyan fegyelmezetten és türelmesen ült ott. A torta igazából nem is torta volt, hanem egy kókuszgolyó masszából elkészített szerszámos süti. 
Nem pont ilyet szerettem volna készíteni, de végül ez lett belőle és Beninél nagy sikert aratott, nekem pedig ez a lényeg.

Barnuska is nagyon jól viselkedett, az egész bulit kibírta ébren, nem is volt nyűgös egyáltalán, pedig pont az alvásidejében volt. A gyerektársaság nagy hatással volt rá. 2 óra alatt többet fejlődött a mozgása, mint hónapok alatt. Sokszor egymás után rendesen négykézlábra állt és másodpercekig úgy tartotta magát, néha már próbálgatta az oldalra kiülést is. Pár napja a kúszása is rendesen beindult, most már nem csak egyet-egyet húz magán, hanem ha valamit kinéz magának, akkor szépen odakúszik. A felülés is már jól megy neki, az etetőszékben, babakocsiban most már simán felhúzza magát ülésbe. 

Beni 3 éves







Beni már lassan 1,5 éve nem aludt máshol, úgyhogy gondoltuk itt az idő, hogy újra a nagyszülőknél aludjon. Délután átvittük Márti mamiékhoz, jól érezte magát egész este, szépen vacsorázott aztán ügyesen elaludt... volna, ha hajlandó lett volna. Örültem volna ha tényleg ezt írhatom le ebbe a bejegyzésbe, de a történet csak a "szépen vacsorázott"-ig igaz. Fürdeni nem volt hajlandó, de ezt már itthon elmondta, hogy nem fog ott fürdeni, szóval nem is erőltették. A lefektetésnél közölte, hogy ő még nem akar aludni, inkább tévézne Gyuri papával. Semmi gond nem volt vele, nem hisztizett vagy sírt, csak éppen minden izgalmasabb volt mint az elalvás. Valami polipos természetfilmet néztek, aztán végül 10 körül sikerült ágyba csalogatni. Gyuri papa mellett aludt a nagy ágyban, Márti mama meg mellette egy matracon. Az éjszaka közepén egyszer csak azt vette észre Márti mami, hogy Beni már ott alszik mellette a matracon. Visszarakta, aztán aludt tovább az ágyon, fel sem kelt közben. Hiába aludt el későn, reggel 6-kor már ébresztette is a nagyszüleit. Jókedvű volt délelőtt is, szóval most már tudjuk, hogy ha úgy alakul, gond nélkül lehet máshol altatni, csak éppen a megszokott 11-12 órás éjszakai alvás helyett csak 8 órát fog aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése