Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. május 17., kedd

Még videok és Barnus napirendje

A bölcsi vezetője készítette ezt a videoklipet az Anyáknapi ünnepségről:
http://www.youtube.com/watch?v=dtQ_eXxFK18

+ még 2 Barnusról:




Tegnap úgy döntöttem, hogy a délutáni tápszert lecseréljük főzelékre. 10 hónaposan már itt az ideje, hogy csak reggel és este egyen tápszert Barnus. Eddig azért nem akartam, mert nem iszik semmit napközben, de szerintem ha szomjas lesz, csak elfogadja előbb-utóbb.
Már jó ideje nem alussza át az éjszakát és nem igazán értem, hogy miért, ha régebben képes volt rá. Hónapok óta pár alkalom volt csak, hogy reggel 6 után ébredt csak fel. Próbálkoztunk már sok mindennel, lengébben öltöztetni hátha melege van, Cataflam cseppet adni hátha a foga fáj, jól lefárasztani nappal, stb..., de semmi nem vált be. Ha ő felébred éjjel, akkor meg kell etetni, mert látszik rajta, hogy éhes és amint jól lakott már fordul is az oldalára és alszik tovább. Ezért is adok már inkább több szilárd ételt neki nappal, hátha az a baj, hogy a tápszer már nem elég tápláló. Vacsorára rengeteget eszik. 7-1/4 8 körül megeszik 200 g Sinlacot, ami elvileg nagyon laktató. Aztán fürdés, majd lefekvés előtt tápszer, amiből 250-300 ml-t szokott inni, de egyik nap bevágott 4 dl-t. És mégis éhes...

A napirendje nagyjából így néz ki:

Éjszaka vagy hajnalban tápszer. Ha fél 6 után kel, nehezebben alszik vissza most, hogy korábban világosodik, pedig teljesen le van húzva a redőny, de valahogy mégis érzi, hogy már hajnal van.

Fél 7-7 körül ébred (ha evett éjszaka ha nem). Ha hajnal 4 előtt evett, akkor ismét tápszer következik, ha utána, akkor általában jókedvűen ébred, lehozom és csak később eszik.

Fél 9 körül elvisszük Benit a bölcsibe, utána itthon játszik és fél 10-10 körül tízóraizik gyümölcsöt vagy tejpépet.

Fél 11 körül felviszem aludni. Általában reklamál, de rövid sírás után rájön, hogy ő tényleg álmos és elalszik. Van, hogy fél órát alszik, van hogy 2-t, teljesen kiszámíthatatlan.

Fél 1-fél 2 körül ebéd: husis főzelék Sinlaccal, mert a nélkül egyedül a sütőtököt hajlandó megenni.

Utána hosszú játék következik, órákon át elvan egyedül is, főleg most, hogy már közlekedik is.

A délelőtti alvás hosszától függ, hogy mikor tudom lefektetni délután, így az még nap mint nap változó, hogy alszik, majd uzsonnázik vagy fordítva. Van, hogy 3 körül fektetem le, van, hogy csak 5-kor.

Ébredés után játék, majd vacsi, ahogy már írtam.

Gyakorlatilag napirendünk nincs, mert mindig van valami ami miatt felborul, pl. bölcsiből hazafele elalszik a kocsiban, innentől csúszik minden. Illetve teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyit alszik, szóval kicsit nehéz előre tervezni, de alkalmazkodunk az urasághoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése