Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. április 29., péntek

Vegyes

Barnus meggyógyult, visszatért az étvágya, olyannyira, hogy rászokott arra, hogy kétszer eszik éjszaka. Próbálkoztunk már sok mindennel, hogy erről leszokjon, de sajnos fel kellett adnunk és beletörődnünk, hogy ez van, majd lesz megint jobb. Elkiabálni természetesen nem akarom, de ma végre reggel 6-ig aludt. Igaz, tegnap nappal szinte alig aludt és este is később fektettük, vacsorára meg bevágott 3 dl tápszert, szóval lehet hogy csak emiatt volt, de ez legalább reményt ad, hogy tud ő ha akar.

Még mindig nem kúszik, de már sokkal ügyesebb, mint eddig. Ha valami nagyon érdekli és el akarja érni, akkor azért hajlandó magát megerőltetni és húz magán 1-2-t, de inkább a lustaság jellemzi. 
Az ülésre viszont nagyon ráérzett. Földön még nem ül meg magától, de az etetőszékben és a babakocsiban már igen. A babakocsiban már nem is hajlandó hátradőlni, rájött, hogy ücsörögve sokkal érdekesebb a világ. A babakordozóban sem dől már hátra, végig feszít előre vagy épp próbál hátrafordulni, hogy minket lásson, szóval itt az ideje átülni a nagy ülésbe.
Egyik nap beleültettem a játszótéri hintába, hát volt széles vigyor, sikítozás és hangos kacagás. Nagyon-nagyon tetszett neki.




Beni éjszakai köhögése már addig fajult, hogy órákig nem tudott aludni, majd megfulladt, már sírdogált is, hogy nem tud aludni. Tegnapelőtt éjjel mondtuk neki, hogy aludjon velünk. Csak ült az ágyunkban, nem értette, hogy mit keres itt (utoljára 2 hónapos korában volt ilyen), de végül elaludt. Amikor Barnus hajnal 3-kor ordított a tápszerért, akkor vittük vissza Benit, de reggelre mintha már nem is emlékezett volna hogy velünk aludt pár órát.
Elvittük a tüdőklinikára, hogy nézzék már meg mi van vele, mert már nagyon rég óta húzódik ez az éjszakai köhögés. Szerencsére a tüdejével minden rendben van. Azt mondták, hogy egy pici kis váladék van lerakódva az arcüregébe, és amint lefekszik az elkezdi ingerelni, ezért köhög. Kapott rá gyógyszereket és orrcseppet + javasolták, hogy porszívózzuk az orrát. Ettől nagyon tartottunk, mert már vagy fél éve egyedül fújt orrot és nagyon örült, hogy neki már nem kell szívni. Amikor szóba hoztuk a témát, kicsit elkámpicsorodott, de aztán okosan megértette, hogy erre szükség van és beletörődve mondta: "Jó Apa, akkor szívjad..., de csak ésszel, ne durván." Leült szépen és hang nélkül tűrte az orrszívást, mondta, hogy nem fáj. Az orcseppet is megengedte, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen okosan megérti a dolgokat.

Még pár szöveg:

"Ha bekakilok akkor veszek pelusot. Ez a gondom."

"Barnus hagyd abba ezt a csapkodast! Idegesítő."

"Aki nyávog az a cica bölcsibe megy, aki tépi a hajat az a kutya iskolába megy. Ott vannak kullancsok, az vérszívó."

"A Jézus a főszereplő és eszi a vacsorát. Jönnek a katonák és eltemetik a helytartóba. A Júdás a zacskóban kapja a pénzt."

"Nagyon puha vagy. Én meg sima vagyok. Sima Benedek."

"Én mar nagy fiu vagyok es nagy kukim van."



"Nagyon ügyes voltam a doktornéninél, meg se nyikkantam."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése