Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. december 21., kedd

Bölcsis karácsony

Mikor megérkeztünk a gyerekek el voltak rejtve egy másik szobában, a szülők közben gyorsan feldíszítették a karácsonyfát. Mi Apával nem győztünk bujkálni, mert Benit kihozták a fürdőszobába és rejtőzködnünk kellett nehogy észrevegyen. Jó volt hallani, ahogy ott is végig dumált és énekelgetett, pont mint itthon. 
Mikor minden szülő megérkezett, lekapcsolták a villanyt és sötétben bevezették a gyerekeket a terembe, hogy ne legyen az, hogy mindenki egyből odarohan a szüleihez. Amikor világos lett, Beni csodálkozva nézelődött, hogy mi ez a sok ember, egyszer csak ránk mutatott és elkiáltotta magát, hogy ott van az anyukám. Annyira boldog volt, csak vigyorgott végig, de nagyon ügyesen a helyén maradt, nem rohant oda egyből. 
A műsor első részében nagyon ügyes volt, a dalok végén ő volt az első, aki hangos huúuúuúuú felkiáltással tapsolta meg az előadást. A bölcsis néni mesélt egy karácsonyi történetet, amiben kérdéseket tett fel, amire a gyerekek egyszerre válaszoltak. Volna, ha Beni nem lőtte volna le mindig már előre a "poént". Mindig az volt, hogy szinte még be sem fejeződött a kérdés, ő egyből rávágta a választ, majd kisebb fáziskéséssel válaszoltak a többiek. Az egyik bölcsis néni mesélte, hogy a felkészülés során Beni volt a legfigyelmetlenebb és aki mindig mással volt elfoglalva, mint a gyakorlás, de mégis ő jegyezte meg legjobban a dolgokat, mindig csodálkoztak hogy hogy jegyez meg mindent szóról szóra ha nem is figyel. A kedvenc kérdésem az volt, hogy mik vannak a istállóban? Beni mondta, hogy báránykák, tehenek, lovacskák és szamárok.
A műsor második felében már kezdte unni a dolgot, már nagyon oda akart jönni hozzánk, a sütikkel is nagyon szemezgetett és a többi gyerek is jött-ment, nem tudtak már a helyükön ülni. Aztán mikor megkérdezték, hogy ki szeretne ajándékot kapni, mindenki mint a kisangyal már ült is vissza a helyére. Egyesével osztogatták az ajándékokat, Beni persze türelmetlenül odarohant, hogy kérem, kérem, kérem. Kaptak egy színező füzetet zsírkrétával, Beni egy perc alatt "kiszínezte", majd közölte, hogy kész van és rohant falatozni meg játszani. Teljesen felpörgött, nagyon-nagyon jól érezte magát, tetszett neki, hogy mi is ott vagyunk a bölcsiben. Mindenre felmászott, minket a szívbaj kerülgetett folyamatosan és közben azon gondolkodtunk, hogy hogy fogjuk innen hazacsalogatni. Mondtuk neki, hogy otthon lesz egy meglepetés, erre szerencsére kedvet kapott haza indulni. Az autóban már mondogatta, hogy biztos a Jézuska lesz otthon, de be kellett érnie Éva mamával, aki Barnusra vigyázott az ünnepség alatt. Ő is mintagyerek volt, majdnem 2 órát aludt, ami mostanában egyáltalán nem jellemző rá.

Itt vannak a képek:

Bölcsi karácsony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése