Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. október 25., hétfő

Azóta is betegen

Szegény Benus még mindig beteg. Ez már a 7. nap, hogy lázas. Szombaton elkezdtünk antibiotikumot szedni, de egyelőre nincs sok javulás. Folyamatosan lázas, kapja a lázcsillapítót, amitől valamennyit csökken neki, de pár óra múlva ismét belázasodik. Ma reggel is 38,8-al ébredt. Annyira sajnálom szegényt, egész nap méregetjük a lázát, amitől sír. Az antibiotikum és a lázcsillapító is kanalas gyógyszer, amiket szintén utál bevenni. Hosszú könyörgés után veszi csak be, de akkor is csak úgy lehet rávenni, hogy ha nem veszi be, akkor jön a kúp. Borzalmasan rosszul van a kúptól, nagyon fél tőle. Egyik este annyira sírt, miközben beadtuk neki, hogy odahányt. Még az a szerencse, hogy a kanalas lázcsillapító is hat, így inkább ezt alkalmazzuk. A kedve viszonylag jó, de nagyon anyás és apás, egész napos törődést igényel. Az étvágya sem olyan rossz, de azért válogat, így most csak azt kapja, amit kíván. Tegnap pl. medvesajtos szendvicset ebédelt.
Ma kihívtuk a gyerekorvost, hogy nézze meg újra. Valószínű mandulagyulladása van, és mivel a fülét is kicsit pirosnak látta, ezért holnap reggel elvisszük fül-orr gégészetre.

Úgy félek, nehogy Barnus is elkapja. Neki ezen a héten lenne esedékes a kötelező védőoltás, de halasztjuk jövő hétre, nehogy benne is lappangjon valami és úgy kapjon szurit.

Ő egyébként szombat óta olyan, mintha kicserélték volna. Azóta nem ébredt éjszaka enni, aludt este 8-tól reggel 6-fél 7-ig. (Na most, hogy ezt leírtam, ma éjjel tuti felkel) Nappal is elég nyugis, ha elálmosodik, elszenderedik egy fél órácskára a járókában, és kint is hosszabbat alszik, mint eddig. Nem kell neki a folyamatos babakocsitologatás, ma pl. több mint 2 órát aludt kint, és csak egyszer kellett rajta párat lökni. Úgy tűnik tudja, hogy most rá nem jut annyi idő.

Egy új tudománnyal is büszkélkedhetünk. Már többször hasról hátra fordult. Pedig pont a napokban beszéltük, hogy ő biztos később fog mindent csinálni, mert kicsit pufi. De úgy tűnik, azért van benne erő is.

Pár Beni szöveg:

Meséli a bölcsis néniknek: "Az én kistestvérem Barnus, anya pocakjában volt és kiszedte a doktorbácsi"

"Elüti a Thomas Barnust és akkor nekem nem lesz kisöcsém"

"Hagyjál már békén anya, nekem dolgom van"

"Én most ideges vagyok"

"Anya, ráültél a moszkvicsomra" Nincs itt Beni, már elvitted. "De ott van a seggednél"

Ha már a káromkodásnál tartunk, egyik nap ingerülten ezt mondta, miután már tizedszer kérte, hogy kapcsoljak neki TV-t: "A rohadt életbe, néznék már valami mesét"

"Akartunk dédivel buszozni, de nem jött az a hülye busz"

"Apával megyünk majd Viduxba, nem lesznek ott rossz bácsik, csak sima bácsik"

Ebédelünk, mondja, hogy mesét szeretne nézni. Mondom neki most ebédelünk és a lejátszó is ebédel. "De az csak egy gép, nincs keze, nem tud enni"

"A gyerekek már óvodába járnak, én majd szólok ha pisilni kell, belepisilek a bilibe, nem kell pelus, és akkor majd én is mehetek az óvodába" Hogy ez a gyakorlatban miért nem megy ennyire profin?

Piros volt a feneke: "A popókrémnek az a dolga, hogy meggyógyítsa a popómat"

"Mit csinál a kungere?" = kenguru

"Amikor én nagy voltam ..."

"Amikor tél lesz, akkor jön majd a Mikulás és díszítjük a fát, és esni fog a hó és szánkózunk"


Íme egy honlap, ahonnan be lehet lépni a képeinkbe, a régi és új blogunkra, a régi és új videoinkba:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése