Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. március 25., csütörtök

Egyveleg

Nem akarom elkiabálni, de Beninek kezd megjönni az étvágya. Mostanában nem volt valami jó evő, de egy ideje szépen megeszi az ebédjét, nem csak a krumplit válogatja ki belőle, eszik húst, köretet, salátát, ami van. Rákapott a gyümölcsre is. Ma délelőtt a játszón megevett egy fél körtét, 3/4 banánt és 2 mandarint (+ egy nagy földdarabot, nem győztem kitörölni a száját). És ezek után rendesen ebédelt.
A reggelivel és a vacsorával továbbra sincs gond. Ma pl. megevett 3 szelet fonott kalácsot (én csak 2-t), pár napja pedig majdnem egy egész Don Pepe-s pizzaszeletet. A délutáni krémtúróra is mindig kapható.

Most hogy beindult a játszóteres szezon, azt veszem észre hogy nagyon elkezdte utánozni a nagyobb gyerekeket.  Ő is próbál minél gyorsabban menni a motorjával, ha Julcsi letérdel a kerítés mellé, akkor ő is, ha felmászik rá, akkor ő is, stb...

Egyre több mondókát tud, ill. részleteket mondogat belőlük. Kérésre és kamera előtt nem nagyon mondja, általában játék közben kezdi el mondogatni. Ezeket nem én tanítom neki, hanem a Tücsök klub nevű gyerekfoglalkozáson hallja. Ott úgy tűnik hogy nem figyel, mindig mással van elfoglalva, de itthon kiderül, hogy mégis csak ragad rá valami. Olyan szépen mondogatja őket, pont olyan ritmussal ahogy kell.

A rajzfilmekből is sokat tanul és folyamatosan ismételgeti a szöveget, de van, hogy már előre mondja. 
Kedvencei: Thomas a gőzmozdony, Chuggington a mozdonytanoda, Bob az építőmester, Sam a tűzoltó, Finley a kis tűzoltóautó, Tesz-vesz város.

Tudja, hogy kettő éves és azt is, hogy tizenkettő kiló (néha úgy mondja, hogy kettőtizen). Csak hogy legyen pontos adatunk is: 12,7 kg.

Szinte az összes állatról tudja hogy mit mond, de ami nem jut eszébe, arra is mond valami logikusat. Pl. azt tudja, hogy a nyuszi azt mondja, hogy nyusz-nyusz, és múltkor a macira azt mondta, hogy mac-mac.

Video feltöltéssel nagyon el vagyunk maradva, de hamarosan erre is sor kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése