Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2013. január 12., szombat

Új fog

Na nem Ádámnak, neki még nincs. Barnusnak nőtt ki a 17. foga szerintem kb. fél év kihagyás után. Pár napja egyszer mondta, hogy kitört a foga, aztán pedig hogy fáj neki, gondolom akkor bújhatott ki.

Az ünnepek alatt Barnus egyáltalán nem evett főtt ételt, nagyon rosszul eszik itthon, a bölcsiben meg a legjobb evő, szinte mindent szeret. Elkezdődött a bölcsi, mondták hogy szokás szerint szépen evett és már aznap este elkezdett itthon is jól enni. 

Ádámnál egyelőre nagyon beválik ez a tápszeres-főzelék/gyümölcs evés. Próbáltam kanállal is, de szokás szerint úgy nem evett. Most úgy csináljuk, hogy reggel-este tápszer, a többi 3 evése pedig a mix, amiből kétszer előltelt is kap, egy kis vas-folsav-tápszer koktélt. Az egy dolog, hogy így végre bejut egy kis szilárd táplálék a szervezetébe, de sokkal szívesebben is eszi mint a tápszert magában, illetve azóta azt is elég szívesen eszi reggel és este. Tegnap 265 g, ma pedig 210 g szilárd ételt sikerült megennie, az már egy egész adag. Az eddigi 0-hoz vagy max. pár falathoz képest ez nagyon jó. Ráadásul eddig az a pár falat is csak gyümölcs volt, tegnap viszont répa, ma pedig spenót husival. A súly is megugrott kicsit a hosszú stagnálás után, tegnap 6970 g, ma 6900 g volt. Mindehez a nappali alvásai is sokkal jobbak, már nem csak fél órákat alszik, hanem 1,5-2 órát is akár. Úgy tűnik sok minden múlik azon ha nem tud jóllakni egy kisbaba.

Ami még újdonság, hogy berreg, fújja a nyálát, új hangokon gőgicsél, pl. baba, gege, hehe.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése