Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2013. január 5., szombat

Jobban vagyunk

Most hogy végre túl vagyunk ezen a csúnya betegségen, írok kicsit a karácsonyról. A fiúk nagyon várták, meglepődtek és megörültek mikor megjött a Jézuska. Első sorban az ajándékok érdekelték őket, de Barnus azért megvizsgálta a fát is. Sok fele jártunk, sok-sok játékot kaptak, már nem győzzük hova pakolni. 
Ádibogyó is nagyon jól érezte magát a nyüzsgésben, csak sajnos 26-ára belázasodott, aztán még újévkor ő is kapott egy kicsit a mi betegségünkből, nála szerencsére csak hasmenés formájában jelentkezett.

Sokat gondolkodunk rajta, hogy mitől van Ádám étvágytalansága. A szilárd étel elutasítása egy dolog, de egy ideje a tápszert sem fogadja szívesen, nagyon nehezen etethető, minden trükköt be kell vetni hogy legalább valamennyit egyen. Sajnos emiatt nem is hízik, inkább kicsit fogy. 1 hónap alatt most semmi súlygyarapodás nem volt, pedig ráférne. Márti maminak jutott eszébe, hogy mi van ha megint vérszegény, azért nincs étvágya. Augusztusban hagytuk abba a vasat, az októberi vérvételen olyan határeset lett a vérképe. Elvileg koraszülötteknél hamar kiürülnek a vastartalékok és valószínű, mivel októberben határeset volt, most már a minimum alatt van és vérszegény lett. Pótolni csak a zöldségekből, húsokból lehetne, amit ő nem fogad el, valószínű az ebből adódó étvágytalansága miatt. Jó kis körförgás. A tápszerből ha jól enne, akkor is csak annyi jutna a szervezetébe, ami a fele a szükségleteinek és mivel nem eszik jól, még ennyit sem kap. Tegnap újra kezdtük a vas adását és csütörtökön megyünk gasztroenterológushoz is. Ami elkeserít, hogy havonta járok a gyerekorvoshoz tanácsadásra, minden alkalommal panaszkodok a nem evésére, tisztában van vele, hogy koraszülött, hogy vasat szedett és hogy abbahagytuk és mégsem jutott eszébe a vérszegénység gyanúja. Mindig csak annyit mond, hogy rendben van ez a gyerek, jól néz ki, stb... Na mindegy, most már csak bízni tudok benne, hogy tényleg ez a gond és pár hét múlva tapasztalunk valami javulást.
Amúgy jókedvű, ügyes, mozgékony, viszonylag jól alszik, szóval más gond nincs, bár ez is elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése