Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. június 22., szerda

Ovi és nyaralás

Beni szeptembertől óvodás nagyfiú lesz. Oda fog járni, ahova én is jártam gyerek koromban, még az óvónőm is ott van, de Beninek nem ő lesz. Annak örülök, hogy oda fog járni Beni unokatesója is és a bölcsiből az egyik legjobb barátja, szóval így talán könnyebb lesz megszoknia az új helyet. Tegnap voltam a szülői értekezleten, ahol mindent elmondtak az oviról. Nagyon szimpatikus mindkét óvónéni és az egész óvoda is, tehát úgy tűnik jó helyre kerül Benus. Amit már nagyon várt, hogy mi lesz majd a jele, ez tegnap ki is derült, sikerült egy neki valót választani, az autót, aminek nagyon örült.
Kicsit azért rossz érzés belegondolni, hogy hamarosan véget ér a bölcsis időszak. Nagyon szeret ott lenni, mindig örömmel megy és jól érzi magát. Sokat emlegeti itthon a bölcsis néniket és a társait, vannak már legjobb barátai, akikkel közös élményeik vannak,... Szóval furcsa lesz, de majdcsak megszokjuk.
A bölcsibe augusztus végéig jár, nyári szünet nem lesz, csak akkor nem megy, amikor nyaralgatunk itt-ott. Utána még kap egy kis szabadságot, mert az óvodai beszoktatás csak szeptember 12-én kezdődik.

Hétfőn utazunk Esztergomba négyesben 3 éjszakára. Egy apartmanban leszünk, ami tulajdonképpen egy 80 m2-es különálló ház. Mindkét gyereknek lesz külön szobája, van terasz, kert kis játszótérrel, szóval remélhetőleg otthon érzik majd magukat. A közelben van egy élményfürdő, aminek szabadtéri és fedett része is van sok-sok medencével, játszóházzal, játszótérrel. Úgy tervezzük, hogy kedden és szerdán ide megyünk. Beni biztos nagyon fogja élvezni és remélem Barnus is bírni fogja a gyűrődést. 

Beni egyébként hetek óta nyaralni szeretne menni. Ha mondjuk neki, hogy most megyünk ide vagy oda, mindig elmondja, hogy előbb inkább menjünk nyaralni vagy strandra. A bölcsis néniknek is mondta ma, hogy "Én holnap sajnos nem tudok jönni, mert nyaralni megyünk" Nekem meg megmondta, hogy szerezzek neki búvárruhát.

Ezen kívül még megyünk valamikor a Balatonra nagymamámhoz és szintén a Balatonra, Ábrahámhegyre a baráti társasággal, ahol már több gyerek is van.

Valamint szándékunkban áll Apával ketten eltölteni valahol 2 napot gyerekek nélkül (utoljára 2007-ben volt ilyen), akik addig a nagyszülőknél lennének, egyik az egyiknél, másik a másiknál.

Barnus teljesen átállt a napi 1 alvásra. A délelőttök kicsit nehezen telnek el ha nincs semmi program, de azért nem olyan vészesen nyűgös. Van hogy már délben le kell fektetnem, de van, hogy fél 2-ig is kibírja. 
Az éjszakák is egy fokkal jobbak. Most is mindig felkel éjjel, de már nem mindig kell megetetni, van hogy magától abbahagyja a sírást és visszaalszik reggelig. Bemenni viszont nem szabad hozzá, mert akkor iszonyúan felhergeli magát és utána már tényleg csak a tápszer nyugtatja meg. Szerintem nem az éhségre ébred éjjel, valami másra, talán a fogára, a kaja csak megnyugtatás neki. Azért gondolom, hogy nem az éhségre kel, mert ha visszaalszik a hajnali sírás után evés nélkül, akkor reggel jókedvűen ébred, negyed órát is elmagyarázgat magában és nem egyből a kajáért reklamál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése