Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. június 13., hétfő

Jólnevelt kisfiú

Tegnap kávézni voltam Borival, közben megérkezett hozzánk Zozó, Beni egyből megkérdezte, hogy mit kér inni. Aztán megérkeztünk Borival és Apa megkérdezte:
- Beni, mit kell kérdezni a vendégtől?
- (odafordul Zozóhoz) Hoztál ajándékot?

Reggeli párbeszéd?
- Mit álmodtál Apa?
- Ma semmit.
- És te Anya?
- Én sem álmodtam semmit.
- Én sem, akkor ma álomszünet volt.

Beni azóta is pelenka nélkül alszik, meg se nyikkan egész éjjel, szóval azt hiszem most már mondhatjuk, hogy ennyi volt a pelenkás időszak, éjjel-nappal teljesen szobatiszta lett Beni.
A kukija is teljesen meggyógyult, kemény időszak volt, de túl vagyunk rajta.

Barnus egyre gyakrabban áll négykézlábra, próbálgatja már rakosgatni a kezeit, de még nem sikerült neki mászni. Ha megkérdezzük tőle, hogy hogy van a hinta-palinta, azonnal négykézlábra áll és elkezdi hintáztatni magát.
Evésnél még mindig válogat, a főzelék továbbra is csak Sinlaccal jöhet, viszont most már hajlandó elfogadni pár apró falatkát a mi ételünkből. Evett már répát, muffint és a fagyiba is belenyalt. Ezt csak azért adtam neki, mert Beni nem hajlandó még megkóstolni sem a fagyit, úgyhogy viccből mondtuk, hogy Barnus előbb fog fagyizni mint ő. Raktam az ujjamra egy kicsit, lenyalta, aztán hangosan kiabált, hogy hammammamm és követelte a következő nyalást.
Éjszaka sajnos még mindig legalább egyszer eszik, mostanában hajnal 4-5 körül, aztán 7-fél 8 körül ébred, de akkor már nem kér enni, csak 9-10 körül. Furcsa, hogy délelőtt kibír 5 órát is evés nélkül, de éjszaka még kell neki. Na mindegy, várunk a csodára. Inni azóta sem hajlandó egy kortyot sem, semmit semmiből.
Nappal legtöbbször már csak egyszer alszik ebéd után. Délelőtt jön egy mélypont, amikor már nyűgös és dörzsöli a szemét, de hiába fektetem le, nem alszik el, csak sír. Aztán átesik a holtponton és elvan még egy ideig, fél 1-fél 2 körül megy aludni (hétvégén Benivel együtt) és ilyenkor általában egy nagyobbat alszik. A hétvégékkel nincs gond, mert akkor úgyis megyünk valahova délelőtt, meg elnézegeti Benit ahogy játszik, és így jobban bírja az ébrenlétet, de ha hétköznap itthon vagyunk, akkor nehezebben húzzuk ki a délelőttöt.
A babás játékok már nem igazán érdeklik, inkább Beni játékaival szeret játszani és legtöbbször pont az kell neki, ami a bátyjának. Veszekedések szerencsére nincsenek, mindig meg tudunk egyezni valahogy.

Szombaton moziban voltunk. Na nem ám Apával kettesben, hanem Apa és Beni kettesben. Megnézték a Bogyó és Babócát, Beni simán végigülte a 70 percet, néha reklamált, hogy miért beszélgetnek a gyerekek, így ő nem hallja a zenét. A filmelőzetesben a Verdák 2-t mutatták be, a Babóca végén kijelentette, hogy ez jó volt, de most nézzük meg a Verdák 2-t is. Erre sajnos még várnia kell, mert csak 1,5 hónap múlva játsszák majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése