Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. január 17., hétfő

Barnus fél éves

Bizony, ilyen hamar eltelt 6 hónap. És most lássuk milyen is a mi fél évesünk.





















Méretek:
Súly: 8200 g, 5300 g-al több, mint születésekor
Hossz: kb. 68 cm, 17 cm-el több, mint születésekor (ha egyszer végre eljutunk az orvoshoz az elmaradt 4 hónapos oltásra, akkor lemérik pontosan)
Ruhaméret: 74-es (68-asokból is még van ami jó rá, de van amiből már a 80-ast is hordja)

Evés:
Ezzel nincs probléma, Barnus nagyon jó evő gyerek. Általában napi 5x eszik, 3-4 alkalommal tápszert és 1-2 alkalommal gyümölcsöt, főzeléket vagy tejpépet. Tápszerből 230 ml az alap adagja, de néha (főleg este) előfordul, hogy ez nem elég neki, így kap még 60 ml-t. A szilárd ételekből éhségtől függően 150-250 g-ot fogyaszt. Inni nem hajlandó hozzá, úgyhogy csak pár kortyot tudok neki adni kiskanállal, vagy a cumisüvegből nyomok kicsit a szájába. Ez sajnos szomjoltásra nem elég, így van, hogy a szilárd étel után hamarabb kéri a következő adag tápszert, mert szomjas, és ha már egyszer beleivott, akkor csak lecsusszan neki az egész adag.
Evett már: alma, őszibarack, körte, banán (ezt pont ma kóstolta meg), krumpli, sütőtök, sárgarépa, cékla. A házi kosztot nem mindig eszi meg, de bébiételt még nem nagyon utasított vissza.

Alvás:
Nem annyira jó alvó, mint Beni volt (igazából ő volt kimagaslóan jó), de az átlagnál szerintem jobban alszik. Este 8 körül alszik el és általában reggel 6 és 7 között ébred enni. Eddig evés után egyből visszaaludt, mostanában viszont már nem mindig. Úgy tűnik, ahogy nő, egyre kevesebb az alvásigénye. Vannak azért néha éjszakai evések, mert ha valamire felkel (pl. beteg, melege van, felriad valami zajra, stb...), akkor nem mindig tud egyből visszaaludni, és ha ő egyszer megérzi, hogy éhes, akkor semmi mással nem lehet megnyugtatni (nem cumizik), csak a tápszerrel, ilyenkor is megeszik egy egész adagot. Jópárszor előfordult már, hogy este 8-reggel 8-ig aludt hang nélkül.
Nappal általában 2x alszik átlag 1 órát, délelőtt nagy ritkán 1,5 órát is, de előfordul olyan is, hogy csak felet. Ha túl korán indult a nap, akkor nem bírja ki estig 2 alvással, így késő délután még van egy pótalvás, amiből gyakran fél óra után felébresztjük, hogy még kicsit legyen ébren az esti altatás előtt. A járókában már sosem alszik, vagy felvisszük a szobájába, vagy az autóban vagy a babakocsiban szundít.

Mozgás:
Na ebben nem jeleskedik annyira. Hátról hasra még sohasem fordult, a hasról hátra már megy neki egy ideje, de azért gyakran előbb sírja ki, hogy visszafordítsuk, minthogy magától visszagurulna. Szeret hason is játszani, egész sokáig bírja már, mostanában kezdte el a karjával kinyomni magát. Aggodalomra viszont semmi ok, mert szorgalmasan próbálgatja a hasrafordulást is, általában már teljesen hason van, de a fejét nem tudja még felemelni. 

Játék:
A zenélő játékok nézegetése már nem érdekli, most már mindent fogdos, rángat, tép, rágcsál,, töm, nagyon szereti a tükörképét nézegetni. 

Viselkedés:
Amikor nem alszik, szinte végig jókedvű, nagyon ritkán nyűglődik, csak ha már elfáradt. Ha épp nem játszik semmivel, akkor hangosan sikítozik, berreg, különféle hangokat ad ki és közben jár keze-lába. Nagyon-nagyon mosolygós baba, elég csak ránézni, egyből visszamosolyog, de legtöbbször hangosan kacag vagy sikongat. Imádja ha csikizzük, dobáljuk vagy csak viccelődünk vele. 

Napirend:
Na ilyenünk nincs, egyedül az esti fürdés és altatás a biztos pont a nap folyamán. Minden attól függ, hogy mikor kel, visszaalszik -e reggel, mennyit alszik nappal, megyünk -e valahova, stb... Majd csak lesz egyszer és akkor tervezhetőbbek lesznek a napok. 

Egészség:
Sajnos már több megfázása is volt, amik eléggé elhúzódtak. Hőemelkedése eddig csak 2 alkalommal volt, inkább a csúnya köhögés és a szörcsögés a jellemző ilyen esetben.

Benihez való viszonya:
Rajong érte. Annyira boldog, amikor Beni odamegy hozzá és megsimogatja vagy csak szól hozzá. Olyan arccal senkire sem néz, mint rá. Majd kiugrik a bőréből. Amint a közelébe kerül, már nyúl is utána, fogja a kezét, tépkedi a pólóját, és szó szerint felnéz rá.

Beni viszonya hozzá:
Féltékenység még sosem volt. Az első perctől kezdve teljesen természetes neki, hogy itt van Barnus. Nem igazán foglalkozik vele, szépen eljátszik mellette, néha odamegy simogatni, csikizni vagy megenni a lábát. Reggel mindig köszön neki, ha nem látja kérdezi, hogy hol van, ha meglátja a lábát, elkezd nevetgélni, hogy milyen aranyos pindurka tappancsa van. Ha nyűgös, azonnal játékot visz neki. Nem zavarja ha vele játszunk vagy etetjük, esetleg annyi, hogy ha sír, akkor megkér, hogy hangosítsuk fel a TV-t.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése