Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2014. március 24., hétfő

Kicsi Ádám 2 éves lett

Még mindig furcsa, hogy kettő, ez a kis picurka kettő éves lett. 

És már nem is olyan picur, súlyban ugyan egy méretes 1 évesnek felel meg, de a magassága átlagos.

10 kg és 86 cm.
Ezzel majdnem nyolcszor olyan nehéz és több mint kétszer olyan hosszú mint két éve volt.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy egészséges és pontosan úgy fejlődik mint bármelyik időre született gyerek.

















Minden családtagot a nevén szólít, igaz én csak Ava vagyok (vagy ha úgy tartja kedve, akkor Évi). A fiúkat egy ideig Babázta, de most már Beni és Babus. A beszéde napról napra fejlődik, minden nap mond valami új szót és már vannak rövidebb mondatai. Pl. ez a ál Beni (ez a sál Benié), Ez az enyém, Elment a kukás, Eldőlt a mama, Elgur goó (elgurult a golyó), Ott a áz (ott a ház)...

Kedvenc játéka a labda, kapott is egy igazi piros pöttyöset a szülinapjára, az az igazi. 
Itthon mindent pakol, a kis játéksütőjébe ki-be, megsüti az autókat is, a lényeg hogy pakolászni lehessen. A formabedobós játékok is rendszeresen előkerülnek, mondja, hogy karika, kocka, ház (háromszög), csillag. Rakosgatja már a duplot de ha kicsi lego kockákhoz jut, azokat is össze tudja rakni. Szívesen lapozgatja a képeskönyveket, mutogatja bennük amiket ismer. Érti a történeteket, pl. ha valami eltörik, akkor rémült arccal mondja hogy hoppá.
Születésnapjára kapott egy pötyi játékot, ahol a sablon mögé színes kép kerül és a megfelelő színű korongokat kell ráilleszteni, meglepődve tapasztaltam, hogy a helyére rakja a pötyiket. A másik aranyos játék, egy 12 párból álló puzzle játék. Mindegyiknek az egyik fele egy állat, a másik fele pedig az állat környezete, ahol az állat elbújik. Mindegyiknek megtalálja a párját és össze is tudja illeszteni a kis kezeivel.
Feltalálja magát, kapott egy társasjátékot, amivel még nem tud szabály szerint játszani, de sokáig rakosgatja a kártyákat így vagy úgy.
Kicsit rákapott a mesenézésre is, de egyelőre csak a Bogyó és Babóca érdekli és a Pöttömkék, illetve szereti nézni a kiskori videó felvételeket, főleg amit a tesói vannak. Ha ki merem kapcsolni a tv-t, akkor megmutatja hogy hisztizik egy igazi 2 éves, de pár perc alatt magától megnyugszik és talál magának más elfoglaltságot. Néha nagyon akaratos tud lenni, türelmetlen, vagy ha valami nem sikerül, akkor mérgelődve sír. De mi ennek örülünk, hogy a kis gyámoltalan csöppségnek rendesen kinyílt a csipája.
Ha a tesók itthon vannak, akkor velük játszik, mindenben csatlakozik hozzájuk, utánozza őket, nincs is jobb móka egy közös rohangálásnál, asztal alatt mászkálásnál, vagy függöny mögött bújkálásnál.
Szereti a játszóteret, a hinta és a csúszda a kedvence, a homokkal is barátkozik, szívesen lapátolja a vödörbe, de ha már a tenyere olyan lesz, akkor kikészül. Ugyanez van ha maszatos a keze, azonnal törölni kell, kissé kényes.
Amúgy stylist lesz a gyerek, mert minden létező sapkát, sálat, cipőt szemüveget és egyéb kiegészítőt magára pakol és úgy járkál a lakásban és csodálja magát a tükörben.

Amivel nem állunk jól, az a fogak száma. Elöl van neki 4-4, ezen kívül 2 db rágófog kezdemény. Az étvágya nem rossz, de az ételek állaga gyakran kifog rajta és nem tudja megenni amit szeretne. Sajnos a hússal nem boldogul, így ebből kevesebbet tudok neki adni, mint amennyit kellene. Ha meglátja a trappista sajtot, onnantól fogva más sem kell neki, csak az töménytelen mennyiségben. Elkezdett végre evőeszközzel enni, a villát már eddig is használta, de a kanál nem érdekelte, most meg már segíteni nem szabad neki. Egy tészta ételt már elég szépen meg tud enni, de pl. a joghurtból jut bőven az előkébe is, mert általában kétszer akkora falatot enne mint ami a kanálra ráfér, de van hogy rájön hogy ha keveset vesz, akkor a szájába is jut belőle és így már egész szépen eszik. Nem túl édesszájú, semmilyen édes tésztát nem szeret, a sütiket se nagyon, a pékárukat igen és a palacsintát. Aminek nem nagyon örülünk, hogy még mindig szeret éjszaka tápszert enni, akár kétszer is, de van, hogy a második adagba bele sem iszik, rejtély, hogy akkor mégis miért nyugtatja meg. Kell neki az az egy korty a visszaalváshoz? 
Amikor a nagyokat visszük az oviba, az az első dolga, hogy keresi Barnus dadusát, akitől megkapja a reggelit. Teljesen rákapott, már követeli. A fiúk úgysem reggeliznek ott soha, szóval legalább valaki megeszi a részüket.

Szombaton volt a zsúrja, ami nagyon jól sikerült, az ünnepelt jól érezte magát, szereti a nagy társaságot. 
A tortája egy kész műalkotás lett. Bogyó és Babócás és labda is volt rajta, pont neki való.













Boldog születésnapot kívánunk Ádám! 
Anya, Apa, Beni és Barnus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése