Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2014. február 27., csütörtök

Farsang

Ma volt az oviban a farsang, Beni kommandósnak öltözött be, Barnus pedig sárkányharcosnak. Neki ez volt az első farsangja, nagyon boldogan ment be jelmezben. Ugyanazt a ruhát viselte, amit Beni kiscsoportban, amit a dédi hozott Vietnámból. Ádám sem maradt ki, ő múlt héten öltözött be póknak a helyi játszóházban.















Végre jó idő van, kezdődik a játszóterezés és a bringázás. Barnus is már nagyon jól teker, Ádi meg keményen hajtja a motort. Ádám kedvence a játszótéren a hinta, fél órát is elücsörög benne, a két nagy szerintem 5 percnél többet nem töltött benne. A homokozás nem érdekli, de a csúszdát nagyon szereti. Rossz időben igyekszünk baba-mama klubba menni ha épp van aznap, mert itthon eléggé unatkozik egyedül. Nagyon rákapott a tévézésre, folyton bekapcsoltatja, de igazán nem köti le, csak reklamál hogy kapcsoljak mást, de semmi sem érdekli, talán a Bogyó és Babóca egy kicsit. Mondogatja, hogy Babóc-babóc.

Egyre ügyesebben beszélget. Sokszor használja az ez a, ez egy, itt a, ott a kifejezést és van, hogy már a nem szót is beleteszi, pl. ez nem a karika. Még mindig mindenhol keresi a karika formát, de már a háromszög is tetszik neki, azt háznak hívja. Kedvenc játéka a labda, járművek közül a busz a nyerő. Folyton integet a busznak és mondja, hogy pápá busz, elm busz. Ez azt jelenti, hogy elment a busz.

Az éjszakák elég szörnyűek már egy jó ideje. Hiába aludta át az éjszakát már 4 hónapos korától (max. hajnali tápszert kért), most kétszer eszik éjszaka. Pedig egyszer már leszokott a tápszerről, de jelenleg napi 4-szer kell neki adni. Nagyon fárasztó és bosszantó hogy miért csinálja ezt lassan 2 évesen, ugyanakkor mivel kicsike, legalább a több kajától jobban hízik. Persze így is csiga lassan. 10 kg-ra hajtunk 2. szülinapra, de nem biztos hogy meg lesz. A magassággal nincs gond, az átlagos, kb. 83-84 cm.

Beni most lesz 6 éves, mindig is úgy készültünk hogy idén megy iskolába, de máshogy alakult. Valami oknál fogva nem engednek suliba szinte senkit Beni csoportjából (más ovikból szinte minden gyerek mehet, érdekes). Először nagyon elkeseredtem és ő is sírt hogy menni szeretne, de most már beletörődtünk. Az összes barátja marad még egy évet, úgyhogy végül belenyugodott, hogy jobb lesz neki itt velük. Szerintem simán megállná a helyét már az iskolában, de 1 év múlva valószínű még könnyebb dolga lesz. Legalább még egy évig egy helyre kell őket vinni és nem kell korán kelni, nézzük a jó oldalát a dolognak.

Barnus kikönyörögte hogy hadd járjon újra úszni, de 4 alkalom után ismét feladta. Azt mondja, nem tetszik neki a beugrás. Beni nagyon szereti, úgyhogy ő lelkesen jár. Barnus meg ráér majd 1-2 év múlva, most már nem dőlök be neki ha ismét menni akar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése