Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. augusztus 21., kedd

Evés-alvás

Beni:

Még mindig idegenkedik az új ételektől, de azért már könnyebb rábeszélni, hogy kóstolja meg, így egyre több mindent megeszik. Ha valamit szeret, abból sokat tud enni jó étvággyal. A nyers zöldségeket nagyon szereti, és a gyümölcsök közül is szinte mindent. Nem nagy édességevő, sütikből szinte csak a csokitortát eszi meg. Kedvencei mostanában: halászlé, borsófőzelék, lecsó, sült szalonna, grízes tészta, rakott krumpli,  pörkölt galuskával, milánói sertésborda, bundáskenyér.

Éjjel jól alszik, hang nélkül, este sokat hülyéskednek Barnussal mire elcsendesednek, de legalább jól érzik magukat együtt. Délután ha nem alszik, akkor sem nyűgös este, de mindig lefektetem, a pihenés is több mint a semmi.

Barnus:

Nem olyan válogatós, mindent megkóstol, legfeljebb kiköpi ha nem ízlik neki. Ha valamit szeret, ő is sokat eszik belőle. Semmilyen zöldséget nem eszik, a gyümölcsökkel is most kezd barátkozni, az édességekkel vigyázni kell, amit elérakunk, az elfogy. Kedvencei mostanában: paradicsomleves, gyümölcsleves, grízes tészta, túrógombóc, párizsis szendvics, bundáskenyér, pizza, pörkölt galuskával, minden amit ketchupba lehet mártogatni.

Éjjel ugyanúgy alszik, mint Beni, de nappal ő még nagyon igényli a délutáni alvást, ami sajnos Benivel egy szobában nem megy neki. Olyankor a hülyéskedési vágy erősebb mint a fáradtság, és nem alszik el, még ha Beni csendben is van, ő akkor is magyaráz, kimászik az ágyából, felmászik az emeletes ágy tetejére, rosszalkodik. Ilyenkor persze egész délután borzalmasan nyűgös, nincs kedve semmihez csak kínlódik és hisztizik a fáradtságtól estig, szóval neki még aludni kell. Nem lelkesedik tőle, de kikerült a mi szobánkba utazóágyba, ott legalább elalszik egy idő után (miután az összes létező dalt elénekelte) és általában ébreszteni kell hogy ne aludjon túl sokáig.

Ádám:

Ő még csak tápszert kap, de abból már lassan végigkóstolta az összeset. Lassan 2 hete nem hízott semmit, ez nem túl megnyugtató, úgyhogy úgy döntöttem újra megpróbáljuk a banános tápszert, ami legutóbb székrekedést okozott neki, de legalább ízlett. Ezt jobban ette, mint a többit, látszik rajta hogy ez ízlik, de úgy igazán nem sikerült növelni a mennyiséget, az elején jól evett, de a végén alig lehetett beleimádkozni egy kortyot is. Ma gondoltam egyet és a 2-es Mam cumivéget kicseréltem 4-es Aventre. Ez volt itthon, ebből iszik Barnus. Vártam mikor nyel majd félre, hiszen ebből azért jobban folyik mint a másikból. Hát nem nyelt félre, szépen egyenletesen megitta a 130-at, majd büfi után reklamált a repetáért, így kapott még 30-at. Elkiabálni nem akarom a dolgot, de nagyon szeretném hogy működjön, hogy egyen végre jó étvággyal és ne ordítva kelljen megtömni szegényt, ne az legyen hogy sír, mert éhes, de enni már nem akar. És lépjük már át azt a nyamvadt 5 kg-t, mert már 2 hete ezért szugeráljuk a mérleget minden este.

Este ébren rakjuk a kiságyba, könnyen elalszik magától, esetleg cumit kell neki adni vagy megfordítani. Nagyon fontos nála, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletet, mert nem szereti ha melege van vagy fázik. Ha jól érzi magát, akkor hang nélkül alszik fél 6-6-ig, akkor eszik és még visszaalszik. Ez a ritkább, általában ugyanebben az időpontban eszik, csak többször kell hozzá menni cumit adni, megfordítani vagy épp kiszabadítani a kezét a rácsból, ahova folyton beszorul mostanában.
Nappal nem ennyire jó alvó, ő nem alszik el azokon a helyeken, ahol a legtöbb kisbaba egyből kidől, pl. levegőn, babakocsiban, autóban. Pontosabban elalszik, de nem sokáig, általában az altatás tovább tart mint maga az alvás. Általában egy nap egyszer azért alszik egy nagyobban a járókában délután, mikor a fiúk nem zavarják. Azt vettem észre, hogy ő már túl van azon az időszakon hogy bármilyen körülmények között el tud aludni, fényben, zajban, stb... A mai nap 2. kísérlete hogy délelőtt felvittem a szobájába és befektettem a kiságyba. Egyből elaludt és 3 órán át a hangját sem hallottuk, pedig délelőtt sohasem aludt még fél óránál többet. Úgy tűnik ennyit számít nála, hogy nyugodt körülmények közt pihenhessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése