Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. február 12., szombat

Új autósülés, új ételek

Szegény Barnus, annyira nyomorog az autósülésében, hogy rossz nézni. Hiába írják rá ezekre az ülésekre, hogy 13 kg-ig jó, téli ruhában alig tudom belepréselni a 9 kg-s gyereket. De ez van, amíg nem tud ülni, addig ebben kell utaznia, aztán megörökli Beni 9-36 kg-s ülését. 
Benus már majdnem 15 kg, így neki már jó az eggyel nagyobb kategóriás ülés, amit már az autó saját biztonsági övével kell bekötni. Ki is néztük, hogy milyet szeretnénk neki, erre tök véletlen megláttam, hogy a Coraban pont most akciós, ráadásul Verdás mintában. Amikor Beni meglátta a boltban, izgatottan elkezdett kiabálni, hogy olyat szeretne, bele is ült már ott és alig akart kiszállni. Igaz még nincs meg 15 kg, viszont elég magas, úgyhogy méretben tökéletes az ülés. Ma fel is avattuk és nagyon büszkén utazott benne, úgy örült, hogy ő is a nagy övvel van bekötve.




















Barnus egy ideje elég rosszul alszik éjjel, pontosabban hang nélkül alszik, csak egyre többször megéhezik. Mindig van pár éjjel, hogy fél 6-6-ig alszik de egyre gyakoribb lett az ennél korábbi ébredés, és egyre többször már 2x is evett éjjel (pl. fél 1-kor, majd 5-kor), és hajnalban sokszor már vissza se aludt. Furcsa ez a visszafejlődés, mert nem volt egy rossz alvó, korán átaludta az éjszakát és voltak már olyan időszakok is, hogy 7-8 körül kelt, most meg már boldog vagyok attól is, ha fél 6-ig kibírja, hát még ha hajlandó visszaaludni is utána, az maga a tökély. 

Szinte biztos vagyok benne, hogy az éhség miatt ébred fel, mert szisszenésig issza a tápszert és már alszik is vissza (még ez a szerencse, hogy legalább nem balhézik ha megkapta a kaját). Próbáltuk már kaja nélkül visszaaltatni vagy vízzel, és azt is, hogy pár korty után elvettem tőle a tápszert (gondoltam hátha csak szomjas), de borzasztó idegesen sikított tőle.

Úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk neki kicsit több kaját adni nappal, mert sok helyről hallottam, hogy ha nem eszik eleget napközben, akkor azt kénytelen éjszaka pótolni. Na nem arról van szó, hogy mostantól tömni fogjuk az amúgy sem nádszál gyermekünket, csak bevezetünk pár újdonságot: 
1. Tegnap evett először husit, persze nem főzelékben, hanem gyümölcsben, mert semmilyen zöldséget nem hajlandó megenni, de ez más téma. A lényeg, a hús íze ellen nem volt kifogása. 
2. Vettem rizspelyhet, ami egy teljesen natúr ízű grízes állagú valami, amit a gyümölcshöz keverve adtam neki. Így kevésbé édes a gyümölcs íze, de így is megette szerencsére, mellesleg egészséges is.
3. Eszünkbe jutott a jól bevált Sinlac, amit Beni nagyon szeretett, és az 1. sikertelen kísérlet után Barnus ma 2x is evett belőle. Ezt főleg amiatt vettük, mert hasonlóan a testvéréhez, ő sem hajlandó semmilyen zöldséget fogyasztani, és reményeim szerint Sinlaccal keverve megeszi majd. Másrészt úgy tervezzük, hogy fürdetés előtt kap egy fél adagot ebből, majd fürdés után még annyi tápszert, amennyi jól esik neki. Így tuti tele lesz a pocakja.
4. Venni szerettem volna neki 2-es tápszert, amit 6 hónapos kortól szoktak adni, hogy táplálóbb legyen, csak az a baj, hogy amit ő eszik, abból még a nagykerben sincs most. Vettem egy másik fajtát, de azt sajnos nem issza meg, mert az övének enyhe banán íze van, így várható volt, hogy a natúr íz nem jön be majd neki. 

Tegnap kezdtünk el kísérletezgetni és reggel igencsak meglepődtem, hogy az első sírásnál már fél 6-ot mutatott az óra. Vééégre! Volt olyan szerencsénk, hogy tápszer után vissza is aludt, ráadásul fél 9-ig. Hogy ez egy véletlen volt vagy az új kaják miatt van azt nem tudom, csak reménykedni tudok, hogy javul a helyzet.

Úgy tűnik éjjel igencsak kialudta magát, mert a mai napot kibírta egy alvással, ilyen még nem volt. Nem is volt különösebben nyűgös délelőtt és végül csak 2-kor aludt el nem sokkal Beni után. Mi is lefeküdtünk egy kis délutáni alvásra és végül mind a 4-en 2 órát aludtunk. El sem akartuk hinni, hogy Barnus is hajlandó volt 2 órát aludni, ráadásul Benivel egyszerre...

Ez Barnus kedvenc játéka:

Bárhova fel lehet rakni, mi leggyakrabban az etetőszékre rakjuk amíg mi eszünk. Először mindig valami mással játszik és ha kezd nyűglődni, akkor hozzuk ezt. Ilyenkor teljes extázisba esik, elkezd homorítani és nyújtózkodni, majd kiugrik, hogy mielőbb elérje a játékot.

A zenélő zsiráfnak mostanában úgy megörül, hogy páros lábbal elkezd rugdosódni, így:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése