Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2013. július 30., kedd

A mai nap új tudománya

Ádám ma megtanult kapaszkodás nélkül állni, aztán pár próbálkozás után elkezdett lépegetni. Egyelőre még csak pár apró lépést tett, főleg akkor ha Beni csalogatja magához. Nagyon örülök. Beni is annyira őszintén örül Ádám sikerének mint egy felnőtt. Sikongatott ő is örömében hogy nézzem milyen ügyes, megsimogatta a fejét, megdícsérte és mondta, hogy büszke rá. Nagyon jó testvér.



Pár napja felmászott a kanapéra és onnantól semmi nem érdekelte, csak hogy oda feljusson. A kanapénk háttámlája elég alacsony így nagyon könnyen átbukhat rajta és mögötte nincs falfelület, szóval veszélyes, ráadásul nem figyel arra hogy tolatva másszon le, simán elindul fejjel előre, és így meg tudta közelíteni a számítógépet, amin össze vissza nyomkodott mindent. Elbarikádoztam az egész kanapét, de megoldotta a dolgot és úgy is bejutott a tiltott zónába. Ma újabb barikádot fejlesztettem ki, ezt még nem törte át.





Beszédben és egyéb tudományokban is fejlődik, mondja pl. hogy hinta, ampa (lámpa), pápá, kaka, kop-kop, kokko (kukucs), kokka (kocka), A Beni (az a-t mindig hozzáteszi), apa, ajja (anya), papa, mama, baba, Ádá (ez talán az Ádámot jelenti, de nem biztos), bda (labda).





A tegnapi nap sikere, hogy kb. a 10. féle itatópohár amit kipróbáltunk végre bevált és iszik belőle. Eddig akármit adtunk neki akármiből, csak kiköpte. Ezt meg a kezébe vette, szépen megdöntötte egymás után sokszor és kortyolgatta a vizet.
Most már kezdi érdekelni az étkezés, eddig hidegen hagyta a mi kajánk, de most már mindent kifigyel és követeli hogy adjunk neki. Tegnap evett pl. egy kis paradicsomos kenyeret, kolbászt, újhagymát, szilvát. A darabos étellel még mindig nem igazán boldogul, de pici kenyérfalatkákat már le tud nyelni, a zöldségeket még inkább csak nyalogatja.
Most már nem nevezném annyira rossz evőnek, már csak az ebéd az ami még néha főzelék+tápszer cumisüvegből, de egyre gyakrabban eszik kanalasat, a tízórait és az uzsonnát meg már jóideje csak kanállal eszi. Most már elég sokféle gyümölcsöt megeszik turmixolva, de a gyümis bébiételeket is szereti, nem kell már krémtúróhoz meg joghurthoz kevergetni.

Elértük a 9 kg-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése