Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. február 14., kedd

Itt a farsang

Beniéknél ma volt az ovis farsang, ahol sárkányharcosnak öltözött. Nagyon lelkes volt, reggel rohant be egyből és egész nap kungfuzott. Még a délutáni alvás után is visszaöltözött a többi gyerekkel együtt. Nagyon élvezte, minden gyerekről elmondta hogy ki minek öltözött be. Hááát, változik a világ, mi még nem Darth Wadernek, Woody-nak (Toy Story-ból), Verdának, stb... öltöztünk be. Kíváncsi leszek az ovis képekre. Reggel Apa kattintott párat az ajtóból.


Ovi után Apa elvitte a fiúkat a sóbarlangba, hátha használ valamit. Szerencsére Barnus is jól bírta, aranyosan eljátszott. A sóbefújásnál azért megijedt egy kicsit, nem sírt, csak bújt Apához, ill. közölte a sóködre, hogy hó. 

Egyre többet beszél, imádom ezt az időszakot, 3 szótagú szavakat is mond, ill. rövidebb mondatokat. Pl.. Apuci, Anyuci, Pápá Anya, Bebi gyere, egyik kéz-másik kéz, leesett, stb... Válaszol a kérdésekre: igen, nem, jó, nem jó, nincs, persze. Szól ha folyik az orra: nózi, ha szomjas: inni, ha éhes: hambóci, ha kér valamit: add ide, ha valamit a helyére kell rakni: oda. Mondogatja hogy mivel játszik: maci, boci, gogó (golyó), autó, busz, sikuku, ház. Imádja a vonatokat, a sínpálya minden nap előkerül és hosszú ideig játszik vele.

Beni pedig egy szakember. Múltkor előadta hogy hogy működik a párátlanító: "Ez a gép ez összegyűjti a párát, ami vízből van és az ablakon van, és átmegy a motorján, ami átalakítja vízzé, bemegy a tartályba, amit Apa kiönt ha tele lesz." Tegnap elkezdett belemélyedni az informatika rejtelmeibe is, végignézte ahogy Apa összerak egy gépet és minden alkatrészt el kellett neki mondani. Természetesen ő is informatikus szeretne lenni és Apával fog dolgozni, Barnust pedig majd együtt viszik az óvodába ha ő felnőtt lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése