Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. július 28., csütörtök

Barnus 1 éves

Jól elmaradtam a blogírással, pedig sok minden történt velünk mostanában, talán ezért sem volt időm írni.

A legfontosabb, hogy Barnuskánk 1 éves lett. A szülinapján nagyon jó idő volt, úgyhogy egy medencés grillparty-t tartottunk. Ugyanolyan csokitortája volt, mint Beninek az 1 éves születésnapján és a reakció is ugyanaz volt, hozzá sem nyúlt, majd mikor kis csokit raktunk a szájába, csak fintorgott, szóval sajnos róla sem készült maszatos kép.



Nagyon sok változáson ment keresztül az elmúlt hetekben Barnus. Amilyen lassan fejlődött kisebb korában, most egyszerre próbálja behozni az összes lemaradást. Régebben mindig rengeteget kellett várnunk, hogy újat produkáljon és ha megtanult valamit, akkor sokáig nem volt következő lépés, azt az 1 dolgot csinálta amit megtanult. Most meg nem győzünk csodálkozni, hogy napról napra újat produkál. 

Nagyon gyorsan megtanult felülni, azóta már nem hason játszik, hanem ülve. Négykézlábból pikk-pakk felül és vissza, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Ez azért furcsa, mert Beni ilyet sosem csinált, ő mindig csak térdelve játszott, ülni csak úgy tudott ha ültetve raktuk le és felállásból sem tudott visszaülni a földre. Barnusnál viszont kimaradt a villámgyors kommandós kúszás, ő szép lassan kúszott úgy, hogy az egyik kezével húzta magát. Nemrég viszont elkezdett mászni és azóta már mindenhova így közlekedik. Mindenhova feltérdel és kb. 1 hete elkezdett felállni az alacsonyabb dolgok mellett, most pedig már feláll a magasabb kanapé mellett is. Alacsonyabb ágyra már fel is mászik, majd fejjel előre próbál lemászni, van is emiatt most egy nagy lila folt a fején. Nagyon bátor, mondhatni túl bátor, semmi félelemérzete nincs, szerintem már most többet borult 1 hónap alatt, mint Beni egész életében.

Az első fogacskára is sokáig vártunk, most 4 (ill. valószínű már 5) van neki és folyamatosan jön a többi is. Míg Beni meg sem érezte, ő nagyon megszenvedi. Éjszaka sokszor felsír és van olyan nap, hogy egész nap vigasztalhatatlanul sír. Csak ömlik a nyála, nyúlkál a szájában és ilyenkor semmi sem jó neki. Aztán pár nap után megnyugszik és ismét jobb napok következnek, de rövid időn belül ismét jön a kínlódás. 

Én a fogára fogom, de az is lehet hogy más miatt van, hogy nagyon rosszul eszik mostanában. A tápszert szívesen elfogadja, de mást nem igazán. Főzelékből már a Sinlaccal összekevert bébiétel sem kell neki, pár kanál után elutasítja, de közben meg ordít, mert éhes. A jól bevált gyümölcsöket sem nagyon fogadja el, így sokszor elég nagy gondban vagyok, hogy akkor mégis mit adjak neki. A poharas desszertekre viszont mindig kapható, így mondhatni jelenleg ezen meg tápszeren él, ami nem a legjobb dolog, de egyelőre örülök hogy legalább ezt megeszi.
Már mindenből adunk neki amit mi eszünk, de pár morzsán kívül nem eszik többet. Nem érzett még rá a rágásra, fuldoklik mindentől, pedig tényleg csak icipici morzsákat vagy falatkákat kap. Kiflit és kekszet szokott rágcsálni, de hamar megunja és mérgesen lehajítja a földre.

A dobálózás játék közben is nagy kedvence. Kedvenc szórakozása, hogy a kemény játékokat kiviszi a szőnyeg szélére és hozzávágja a kőhöz vagy a parkettához, majd jöhet a következő játék. A szoba pár perc után egy csatatérhez hasonlít és a játékokat is jól leamortizálja. Pedig Beni mindent olyan szép állapotban megőrzött, ő sokkal nyugodtabban játszott velük.
A hajigáláson kívül nagy kedvence a labda, szívesen elnyomkodja a zenélő játékokat is, szeret autózni és szereti pakolgatni a különböző kockákat. Pár kedvenc rágókát még mindig meg-meg rágcsál, de ezek igazán már nem kötik le. Ha nagyon nyűgös, bepróbálkozok a TV-vel, de rá sem néz. Érdekes, pedig Beni imádta ilyenkor a Bebe Tv-t.

Apropó, Beni. Barnus imádja, sikít ha meglátja, folyamatosan mászik rá, csüng rajta, bújik hozzá, mindig vele szeretne játszani, illetve mindig azzal amivel ő. Beni elég jól tűri a dolgot, általában odaadja a játékait, néha kicsit morog, hogy most ő játszott vele, de azért mindig meg tudnak (tudunk) egyezni.

Barnus napról napra valami új tudománnyal áll elő. Tud puszit dobni, pápázni, berreg az autóra, vavázik a kutyára, mutatja hogy hogy csinál a halacska, hogy hol a feje, hol a lámpa, "félelmetesen" morog ha megkérdezzük mit mond a sárkány, de ugyanezt csinálja arra is hogy hogy mondod, hogy Beni. Nem tudom ez mit akar nála jelenteni.
Nem túl gyakran, de azért egyre többször mondja, hogy apa, anya, dédi, mama, hamm hamm, pápá, dádá, a mai nap újdonsága pedig a kokka (kocka).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése