Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. szeptember 2., csütörtök

Itt van az ősz

Az elmúlt napokban meleg ruhák után mászkáltam a boltokban, mert nem úgy készültem, hogy augusztusban télikabát kell a gyerkeknek. Barnus szekrényében halomra állnak Beni régi napozói, amiket valószínű már nem tudok ráadni. A legmelegebb ruhája viszont a plüss rugdalózó volt, úgyhogy gyorsan beszereztem neki egy melegebb kezeslábast. Így fest benne:

Tegnap az esti mérésnél kiderült, hogy már 5 kg-os a nagyfiú. Van egy új "szava", a "hő" és egyre többet nézelődik, követ minket a szemével.

Tegnap volt az első alkalom, hogy reggel Apa korán elment dolgozni, én pedig egyedül maradtam a két gyerkőccel. Sikeresen vettem az akadályt, sikerült Benit elvinnem a bölcsibe úgy, hogy Barnus is magammal vittem. Ehez persze kell az, hogy fél 6-6 előtt ne ébredjen hajnalban, mert különben nem érnénk vissza a következő etetésre. Már jó ideje nem ébredt 2 előtt éjjel és többször volt már, hogy fél 4-ig aludt. Utána már nem alszik vissza túl sokáig, fél 6-fél 7 közt ébredés van. 

Benivel tegnap arról beszélgettünk, hogy ki hol dolgozik. Én kérdezgettem, ő válaszolt. Apa? "Viduxban", Gyuri papa? "Nádasban", Gábor papa? "A városban" Éva mama? "Iskolában". Mondom neki, hogy Márti mami pedig a rendelőben. Erre kijavított, hogy "Nem a rendelőben, az Örs vezér téren". 
Ma reggel mondtam neki, hogy az ő keresztapja Peti. Erre azt mondja: "Igen, és ott lesz majd a templomkába, meglátogatjuk a Jézuskát". Gondolom ezt a keresztapa és templom dolgot úgy rakta össze, hogy most tervezgetjük Barnus keresztelőjét és hallotta tőlünk, hogy az a templomban lesz.

Mostanában egyébként borzasztó hisztis és akaratos, már a bölcsiben is panaszkodtak rá, hogy sosem fogad szót. Majdcsak elmúlik ez az időszak is, mert néha nehezen bírunk vele. Olyan butaságokon tud hisztizni pl., hogy nem jó neki az oroszlános póló vagy épp fáj neki ha nincs rajta pelenka, esetleg a fürdőkádban nem akarja, hogy vizes legyen.
Tegnap cipőt vettünk neki, mondanom sem kell, hogy minden próbánál sírt, hogy neki a sajátja kell, nem kell új. Ma persze örömmel mutogatta a bölcsibe, hogy neki új cipője van. A vásárlás végén, elkezdett fel-alá rohangálni a sorok közt és élvezte a helyzetet, hogy nem tudjuk elkapni. A végén mi már rég kint voltunk az üzlet előtt, ő meg még vígan szaladgált és rosszalkodott bent. Lehetetlen kordában tartani. Mire végre kihoztuk és úgy tűnt lenyugodott és szépen jött mellettünk, újra rájött a szökhetnék és berohant egy másik boltba, ahol egyből felpattant a fotelbe és ott ücsörgött és kurjongatott. Az eladó meg csak nézett, hogy kihez tartozik ez a gyerek. Utána még nekirohant a boltban egy üvegajtónak, majd nagy nehezen hajlandó volt kijönni. Ilyenkor kezdek rájönni, mire jó a gyerekpóráz nevű dolog. Az biztos, hogy ha lehet elkerüljük vele az áruházakat, mert egyelőre kezelhetetlen.
Persze amúgy nagyon aranyos, jó humorú gyerek, jó étvágyat kíván, megköszöni az ebédet, kedveskedik, csak néha rájön a rosszalkodhatnék.

Barnusra még mindig nem féltékeny, nem nagyon foglalkozik vele, mintha itt se lenne. A sírás sem zavarja, csak ha épp mesét néz, ilyenkor kéri, hogy hangosítsuk fel a TV-t.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése