Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. szeptember 6., hétfő

Alvás és nem alvás

Barnus már egész ügyesen alszik éjszaka. Persze nem minden nap fordul elő, de már jópárszor este 8-fél 9 körül elaludt és csak fél 4-4 körül ébredt enni. Ilyenkor 15-20 perc alatt megeszik kb 100 g-ot és vissza is alszik egyből, olyan 6-7-ig (napközben 160 g-ot eszik egy evésre). Ez pont ideális, mert így el tudom vinni Benit a bölcsibe. Nem mondom, hogy olyan egyszerű két gyereket összekészíteni egyszerre, de eddig még mindig megoldottam.

Nappal viszont nem egy jó alvó Barnus, illetve nem is az a baj, hogy nem alszik, hanem, hogy csak kint hajlandó a babakocsiban. Szinte csak az etetésekre hozom be, utána egyből viszem is ki, mert bent csak sír. 10 percet néha elnézegeti a körforgóját, de utána csak sír és sír. Néha fogalmam sincs, hogy miért, kaki megvolt, enni már nem kér, kézben sem akar megmaradni, talán a hasfájás miatt, nem tudom.

Beni múltkor megrúgta az egyik bölcsis társát, úgyhogy Apa odaküldte hozzám, hogy tőlem is kapjon fejmosást. Okosan végighallgatta az ejnye-bejnyét, aztán ártatlanul közölte, hogy nem koszos a feje, nem kell megmosni, majd miután tovább prédikáltam neki, megkérdezte, hogy megbeszéltük Anya?

Van egy módszerünk, amivel rá tudjuk ültetni a bilire. Ha eljátszuk, hogy szomorkodunk, mert nem ül rá, akkor olyan aranyos, hogy a kedvünkért ráül. Ilyenkor ha mondjuk neki, hogy termeljen bele valamit, akkor próbálkozik, persze nem jön semmi, mivel nem akkor ültettük rá, mikor épp kéne neki és előbb-utóbb lekéreckedik. Mondtam neki tegnap, hogy nem adok rá pelust, nagy meglepetésemre beleegyezett. Így volt olyan 2 órán keresztül, közben végig mondogattam neki, hogy szóljon ha kell, mert nincs rajta pelus, ő meg helyeselt, hogy tudom, szólok és belepisilek a bilibe. Hát nem jött össze, nem szólt, úgyhogy ruhacsere lett a vége. Pedig pontosan tudja, hogy rá kéne ülni, de valószínű még nem érzi, hogy mikor kell neki pisilni, ezért történnek ilyen kis balesetek. Mindenesetre legalább már ráül és pelus nélkül is hajlandó megmaradni, szóval nem reménytelen a dolog...

Van egy kis elmaradásom, amit most szeretnék pótolni. Íme pár video a Balatoni nyaralásról.


Beni hintáztat from Csontos Benedek on Vimeo.


Menjünk már a vízbe from Csontos Benedek on Vimeo.


Pancsi a Balatonban from Csontos Benedek on Vimeo.


Karúszóval from Csontos Benedek on Vimeo.


Jó éjszakát kacsák from Csontos Benedek on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése